Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:31:39

Πλεύρης: Παραμένει κατά της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει σαφώς αντίθετος με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα Νοσοκομεία.


"Η προσωπική μου θέση, είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ", ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο, πως θα γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ.
Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη σύγκλιση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να καταρτιστεί ασφαλές πρωτόκολλο για την επιστροφή τους.

Μετά από δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις τους -μία για τους γιατρούς και μία για τους νοσηλευτές- οι επιστήμονες αποφάσισαν οι υγειονομικοί να επιστρέψουν στα νοσοκομεία με μάσκες υψηλής προστασίας, αλλά και δύο αρνητικά rapid test την εβδομάδα.
Η ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη. Τα μέλη της χαρακτηρίζουν «τονωτική ένεση» την επιστροφή των υγειονομικών στο σύστημα Υγείας, ενώ όπως λένε, αυτό δεν εμπεριέχει «κανένα ρίσκο για τους ασθενείς»:

«Είναι τονωτική ένεση για το σύστημα υγείας που υποφέρει από την υποστελέχωση. Οι ασθενείς έχουν να κερδίσουν από την επιστροφή των συναδέλφων, αφού θα καλυφθούν κάποια από τα κενά που υπάρχουν. Επίσης θα βελτιωθούν κάπως οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που εργάζεται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία τα τρία τελευταία χρόνια με ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης. Η απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων συναδέλφων δεν εμπεριέχει κανένα υγειονομικό ρίσκο καθότι όλοι οι υγειονομικοί εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές κ.α.λ.)», σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας, οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιστρέψουν σε θέσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες ασθενών (ΜΕΘ, ΜΕΝΝ και κλινικές με ανοσοκατεσταλμένους).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline