Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:43:02

Ραγδαία αύξηση της τηλεφωνίας «5G» έως το 2022

Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G θα φτάσουν τα 550 εκατομμύρια έως το 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης Ericsson Mobility Report, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Η Βόρεια Αμερική θα είναι πρωτοπόρος στις συνδρομές 5G, καθώς το έτος 2022 το ένα τέταρτο όλων των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή θα αφορούν τεχνολογία 5G.


Η περιοχή Ασίας και Ειρηνικού θα είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη όσον αφορά τις συνδρομές 5G, καθώς το έτος 2022 το 10% όλων των συνδρομών θα αφορούν 5G. Από το 2016 έως το 2022, η Μέση Ανατολή και Αφρική θα γνωρίσει μια ραγδαία μετατόπιση: ενώ σήμερα η πλειονότητα των συνδρομών είναι απλώς GSM/EDGE, το 80% όλων των συνδρομών θα μεταβούν σε WCDMA/HSPA και LTE.

Έως το τέλος του 2016 θα υπάρχουν 3,9 δισεκατομμύρια συνδρομές μέσω smartphone. Περίπου το 90% των συνδρομών αυτών θα είναι καταχωρημένες σε δίκτυα WCDMA/HSPA και LTE. Έως το 2022, ο αριθμός των συνδρομών μέσω smartphone προβλέπεται να φτάσει τα 6,8 δισεκατομμύρια, ενώ άνω του 95% των συνδρομών θα είναι καταχωρημένες σε δίκτυα WCDMA/HSPA, LTE και 5G.

Ο Ulf Ewaldsson, Chief Strategy and Technology Officer, Ericsson, δηλώνει ότι σχεδόν το 90% των συνδρομών μέσω smartphone υλοποιούνται σε δίκτυα 3G και 4G, ενώ το 2020 αναμένεται να υπάρχουν διαθέσιμα πρότυπα δίκτυα 5G. Ήδη διαπιστώνουμε μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των παρόχων σχετικά με την εισαγωγή δικτύων 5G πριν την προτυποποίησή τους. Η τεχνολογία 5G θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, καθιστώντας δυνατές νέες περιπτώσεις χρήσης σε τομείς όπως το ΙοΤ, η αυτοματοποίηση, οι μεταφορές και τα δεδομένα μεγάλης κλίμακας (big data).

Η πιο πρόσφατη έκθεση Ericsson Mobility Report προβλέπει επίσης ότι το 2022 θα υπάρχουν 8,9 δισεκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, από τις οποίες το 90% θα αφορά κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα υπάρχουν 6,1 δισεκατομμύρια μοναδικοί συνδρομητές.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 προστέθηκαν 84 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 7,5 δισεκατομμύρια, το οποίο αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση περίπου 3%. Όσον αφορά την καθαρή προσθήκη νέων συνδρομητών, η μεγαλύτερη αύξηση του τριμήνου σημειώθηκε στην Ινδία (+15 εκατομμύρια), η οποία ακολουθείται από την Κίνα (+14 εκατομμύρια), τη Μιανμάρ (+4 εκατομμύρια) και τις Φιλιππίνες (+4 εκατομμύρια). Οι κινητές ευρυζωνικές συνδρομές παρουσιάζουν ετήσια αύξηση περίπου 25%, έχοντας αυξηθεί σχεδόν κατά 190 εκατομμύρια μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2016. Ο συνολικός αριθμός κινητών ευρυζωνικών συνδρομών είναι σήμερα περίπου 4,1 δισεκατομμύρια.

Η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να αυξάνεται, ωθούμενη τόσο από την αύξηση του αριθμού συνδρομών μέσω smartphone όσο και από τη διαρκή άνοδο του μέσου όρου δεδομένων ανά συνδρομή, η οποία οφείλεται κυρίως στην αυξημένη παρακολούθηση βίντεο. Το τρίτο τρίμηνο του 2016, η διακίνηση δεδομένων παρουσίασε άνοδο κατά 10% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline