Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:04:06

New Scientist: Εγκεφαλικό εμφύτευμα βελτιώνει την ανθρώπινη μνήμη

Η συσκευή αποτελείται από ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και αυξάνει την απόδοση της μνήμης μέχρι 30% - Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όπως η άνοια – Παρόμοια προσέγγιση θα υπάρξει και για άλλες δεξιότητες του εγκεφάλου.

Ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα βελτιώνει για πρώτη φορά την ανθρώπινη μνήμη.
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό "New Scientist", η συσκευή αυτή αποτελείται από ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο κι έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τη μνήμη αυξάνοντας την απόδοσή της έως και 30%.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας,μία παρόμοια προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει για την ενίσχυση κι άλλων δεξιοτήτων του εγκεφάλου, όπως η όραση ή η κίνηση.
"Εγγράφουμε τον "κώδικα των νεύρων" για να ενισχύσουμε τη λειτουργία της μνήμης", επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ντονγκ Σονγκ από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ο οποίος παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας στη Διάσκεψη της Ένωσης Νευροεπιστημών στην Ουάσιγκτον. "Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν", προσθέτει.

Το εμφύτευμα αυτό λειτουργεί ως εξής: κάνει μικρά ηλεκτροσόκ στον "ιππόκαμπο", μια περιοχή του εγκεφάλου ζωτικής σημασίας για τη εκμάθηση και τη μνήμη.

"Με την απελευθέρωση "ριπών" ηλεκτρισμού σε ένα μοτίβο που μιμείται τα φυσιολογικά και υγιή πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η συσκευή θα βοηθήσει άτομα με διαταραχές που αφορούν προβλήματα μνήμης, όπως η άνοια", αναφέρει το περιοδικό "New Scientist" επικαλούμενο τον επικεφαλής της έρευνας.


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline