Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:27:12

Εντός του Οκτωβρίου τα πρώτα made-in China ηλεκτροκίνητα Model 3 στην Ευρώπη

Την έναρξη των εξαγωγών του Model 3 στις αγορές της Ευρώπης σχεδιάζει από τα τέλη του μηνός η Tesla. Τα αυτοκίνητα Model 3 κατασκευάζονται στη γιγαντιαία μονάδα παραγωγής της Tesla στα περίχωρα της Σαγκάης.

Οι εξαγωγές των Model 3 θα κατευθυνθούν προς περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία, όπως ανέφερε η Tesla σε ανακοίνωσή της μέσω του WeChat.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη -το πρώτο της Tesla εκτός ΗΠΑ- άρχισε τις παραδόσεις αυτοκινήτων στην κινεζική αγορά στις αρχές του έτους.
«Ελπίζουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο ως παγκόσμιο εργοστάσιο», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της Tesla στο εργοστάσιο της Σαγκάης, Σογκ Γκαγκ. «Οι εξαγωγές μοντέλων Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για την επέκτασή μας διεθνώς», πρόσθεσε ο κ. Σογκ.
Το εργοστάσιο της Σαγκάης βοήθησε την Τesla να επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα. Η γιγαντιαία μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής 200.000 οχημάτων ετησίς. Τον Σεπτέμβριο παρέδωσε σχεδόν 11.000 οχήματα στην κινεζική αγορά.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, 'Ιλον Μασκ, είχε ανακοινώσει ότι η Tesla σχεδιάζει την ανέγερση εργοστασίου και κέντρου μηχανολογικού σχεδιασμού κοντά στο Βερολίνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline