Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:05:27

5 δισ. τον χρόνο από τα καλλυντικά-«μαϊμούδες» στην Ε.Ε.

Στον κόσμο της ομορφιάς και του «λάιφ –στάιλ» τεράστιες οι ανάγκες για περιποίηση, με τεράστιους τζίρους. Οι πωλήσεις παραποιημένων αρωμάτων, μακιγιάζ και προϊόντων προσωπικής φροντίδας, όπως είναι τα αντηλιακά και τα σαμπουάν, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια 4,7 δισ. ευρώ των εσόδων των κατασκευαστών, των εμπόρων και των διανομέων αυτού του τομέα, κάθε χρόνο.

Όπως προκύπτει από μελέτη του ΟΗΙΜ, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αυτό ισοδυναμεί με το 7,8% των συνολικών πωλήσεων στον τομέα των καλλυντικών και της προσωπικής φροντίδας, σε όλη την ΕΕ των 28.

Αυτά τα χαμένα έσοδα μεταφράζονται σε 50.000 χαμένες θέσεις εργασίας, αφού η νόμιμη βιομηχανία κάνει λιγότερες πωλήσεις από ό, τι θα έκανε αν δεν υπήρχε παραποίηση, και ως εκ τούτου απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους.

Τα ευρήματα αυτά περιέχονται σε μια νέα Έκθεση από το Γραφείο Εναρμόνισης στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ), ενεργώντας μέσω του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις παραβάσεις των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η έκθεση αυτή, η πρώτη από μια σειρά οικονομικών μελετών για την εκτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων της αντιγραφής στην οικονομία της ΕΕ, διαπιστώνει, επίσης, ότι όταν το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των προμηθευτών λαμβάνεται υπόψη, οι νόμιμες επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ χάνουν 9,5 δις ευρώ των εσόδων τους από τις πωλήσεις λόγω της παραποίησης, με περίπου 80.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ των κρατικών εσόδων χάνονται λόγω της παραποίησης που αντικατοπτρίζει τους φόρους εισοδήματος, τις εισφορές κοινωνικής ασφάλειας και τον ΦΠΑ που δεν καταβάλλονται από τους παραγωγούς και τους πωλητές των πλαστών προϊόντων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline