Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  23:21:13

NonPaperNews

NonPaperNews

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι αρχαιολογικοί χώροι από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αθήνα. Ούτε φυσικά και η Ακρόπολη που στέκεται για αιώνες αγέρωχη κι έχει αντέξει πολύ χειρότερα χτυπήματα. Πριν από μερικούς μήνες, ο καθηγητής Κυριαζής Πιτιλάκης που διδάσκει Τεχνική Σεισμολογία και Σεισμική Μηχανική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μίλησε για το φαινόμενο της Ακρόπολης. Ποιοι είναι δηλαδή οι λόγοι που παρά τους δυνατούς σεισμούς που χτυπούν κατά καιρούς την Αθήνα η Ακρόπολη και το εκπληκτικό μνημείο του Παρθενώνα, αντέχουν. Οπως λέει: «Η Ακρόπολη είναι ένα εκπληκτικό μνημείο για την κατασκευή του οποίου εφαρμόστηκαν ιδέες εφάμιλλες των σύγχρονων ώστε να ξεπεραστούν κατασκευαστικά και μηχανολογικά προβλήματα».

Κεντρική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, όπως τονίστηκε και στο μίνι Υπουργικό που έγινε στο Μαξίμου, είναι η κάλυψη των κενών θέσεων στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και αντίστοιχα η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

«Ιατρικές ανατροπές» που έρχονται σε αντιδιαστολή με τις μεθόδους και τις συμβουλές που συνηθίζουν ακόμα και ορισμένοι οι γιατροί να παρέχουν ή είναι βαθύτατα εδραιωμένεςς σε λαϊκές πεποιθήσεις και παραδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα για επενδυτές στην Ελλάδα, σε καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα επένδυσε πολλά κεφάλαια στην EUROBANK, στον γερμανικό Ομιλο σούπερ -μάρκετ LIDL στην Ελλάδα και σε γνωστό Όμιλο Τροφίμων GRIVALIA.

Υπεύθυνοι επί χρόνια στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να πατάξουν ή περιορίσουν τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή (για την οποία υπόσχονταν... δις εσόδων) επικρίνονται από τη ΝΔ ότι γίνονται αναξιόπιστοι και ψευδολόγοι τιμητές στον μετασχηματισμό και ισχυροποίηση του ΣΔΟΕ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι, φέρονται με διάθεση να είναι μαχητικοί και έντονα επικριτικοί απέναντι στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ των 4,5 χρόνων.

Ανησυχητικό για το μέλλον προανάκρουσμα ότι από τον σεισμό προκλήθηκαν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα, ενώ παλιές κατοικίες κατέρρευσαν σε Δραπετσώνα, Πειραιώς και Πετράλωνα.

Σελίδα 1 από 1988