Πέμπτη 18 Απριλίου 2019  18:11:12

NonPaperNews

NonPaperNews

Επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι πρόγονοι των κατασκευαστών του Στόουνχεντζ ήταν αγρότες που προέρχονταν από την περιοχή της σημερινής Τουρκίας και της ανατολικής ακτής του Αιγαίου.

Μεγάλο τόλμημα, ιδιαίτερων απαιτήσεων για όλους τους πρωταγωνιστές και τριπλή δοκιμασία ειδικά για τον ταλαντούχο Σταμάτη Φασουλή ως συγγραφέα, ως σκηνοθέτη της παράστασης και ως ηθοποιός στον κεντρικό ρόλο. Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση γίνεται θεατρικό έργο και ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο «Παλλάς».

Επικαιρότητα θλιβερή στη Γαλλία και παγκόσμια αλλά και ευκαιρία για κάποιες σκέψεις ευρύτερες, σύγχρονες. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή αναφέρθηκε και στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στην πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, λέγοντας πως «η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναφέρει την πιο σκοτεινή περίοδο στην ιστορία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την δημιουργία του πρώτου μορφώματος οικονομικής συνεργασίας των κρατών ήταν η βαθιά πίστη ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να ξαναζήσει την τραγωδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Νομικά ανοικτή και πολιτικά εφικτή» χαρακτήρισε τη διεκδίκηση ειδικά του κατοχικού δανείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, υπενθυμίζοντας πως το 1990 είχαν συμφωνήσει σε αυτό ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

«Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί για μας ένα χρέος ιστορικό και ηθικό. Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις σχέσεις μας με τη Γερμανία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο: «Για το θέμα των επανορθώσεων η θέση μας δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα έχει διευθετηθεί οριστικά». Φοβούνται ότι εάν ανοίξουν το θέμα αποζημιώσεων για την Ελλάδα θα πρέπει να συνεχισθεί και με άλλες κατακτημένες και κατεστραμμένες χώρες από τους Ναζί.

Η ανάγκη να παραμερισθούν οι γραφειοκρατικές ή παράλογες λογικές να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας και των επενδύσεων.

Σελίδα 1 από 1882