Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:41:06

Νέες επενδύσεις €250 εκατ. από το Costa Navarino

Με τη δημιουργία νέου γηπέδου η Μεσσηνία μετατρέπεται σε παγκόσμιο προορισμό γκολφ – Σχέδια για επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες και κατοικίες. Το συγκρότημα του Costa Navarino έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στη Μεσσηνία, σπρώχνοντας πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω όλη την περιοχή καθώς όταν γεμίζει η μονάδα και όλες οι υπόλοιπες βλέπουν τις πληρότητές τους να ενισχύονται.

Σε νέες επενδύσεις προχωρεί το Costa Navarino ενισχύοντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στη Μεσσηνία. Η εταιρεία ΤΕΜΕΣ εξασφάλισε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου γκολφ 36 οπών στην περιοχή Κυνηγού στον Δήμο Πύλου. Με την προσθήκη αυτή, το τουριστικό συγκρότημα μετατρέπεται σε παγκόσμιο προορισμό γκολφ υψηλών αξιώσεων.

Το έργο του νέου γηπέδου γκολφ εντάσσεται στη δεύτερη φάση της επέκτασης του τουριστικού συγκροτήματος, η οποία έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την ανέγερση των παραθαλάσσιων υπερπολυτελών κατοικιών Navarino Residences.

Ηδη η επένδυση της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο έχει βάλει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τη χώρα στον γύψο των μνημονίων, η περιοχή είδε τις αφίξεις των τουριστών να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, γεγονός που ενίσχυσε την απασχόληση και το εισόδημα των κατοίκων της Μεσσηνίας.
Αύξηση πτήσεων

Οι αριθμοί για την «προίκα» που άφησε πίσω του ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είναι συντριπτικοί. Ο Διεθνής Αερολιμένας της Καλαμάτας είναι πλέoν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας.
Εφέτος οι προσφερόμενες θέσεις για τις πτήσεις προς την Καλαμάτα είναι αυξημένες κατά 59%!
Στις προγραμματισμένες εφετινές πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι διαθέσιμες 210.199 θέσεις, δηλαδή 77.907 θέσεις περισσότερες από πέρυσι.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, το συγκρότημα του Costa Navarino έχει λειτουργήσει ως καταλύτης, σπρώχνοντας πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω όλη την περιοχή, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου Αθηνών - Καλαμάτας, που έδωσε τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι όταν γεμίζει η μεγάλη τουριστική μονάδα, όλες οι υπόλοιπες βλέπουν τα έσοδα και τις πληρότητές τους να ενισχύονται.

Τα πρόσθετα έσοδα στην περιοχή της Μεσσηνίας για το 2018, λόγω της αύξησης των επισκεπτών, εκτιμώνται σε πάνω από 21 εκατ. ευρώ, ενώ οι δευτερεύουσες συνέπειες στην τοπική οικονομία θα ξεπεράσουν τα 31 εκατ. ευρώ.
Στόχος της ΤΕΜΕΣ είναι μακροπρόθεσμα η Μεσσηνία να καταστεί ένας από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι επενδύσεις σε επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες και γήπεδα γκολφ.
Η δεύτερη φάση

Σύμμαχος στην ευρύτερη στρατηγική της ΤΕΜΕΣ είναι ο όμιλος Olayan με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος εισήλθε στο Costa Navarino το 2014, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Τώρα συμμετέχει στις νέες επενδύσεις.

Ηδη, στην περιοχή Navarino Hills και σε υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων, προχωρεί η δημιουργία δύο γηπέδων γκολφ, καθένα από τα οποία θα διαθέτει 18 οπές. Αυτά προστίθενται στο υφιστάμενο The Bay Course.
Επειτα από την ολοκλήρωση των δύο νέων γηπέδων, το Costa Navarino θα είναι ένα πλήρες golf resort, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επάξια το Quinta do Lago, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.
Πέραν των γηπέδων γκολφ, η δεύτερη φάση της επένδυσης στο Costa Navarino περιλαμβάνει και τις παραθαλάσσιες κατοικίες του Νavarino Waterfront, που θα αποτελεί resort πέντε αστέρων, διαθέτοντας αγορά στα πρότυπα παράκτιας κωμόπολης.

Επίσης, στο Navarino Bay, όπου βρίσκεται το βραβευμένο γήπεδο γκολφ The Bay Course, προβλέπεται να δημιουργηθούν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και βίλες με πισίνα.

Στο οικιστικό σκέλος, στην περιοχή κατασκευάζονται οι πρώτες από τους συνολικά τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών (Navarino Residences). Πρόκειται για τις Beachfront Villas με θέα στο Ιόνιο πέλαγος, που απέχουν μόλις 30 μέτρα από την παραλία, η οποία εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου. Οι διώροφες Panorama Villas, που φτάνουν τα 600 τ.μ. σε εσωτερικούς χώρους και αναπτύσσονται σε οικόπεδα έως 1.700 τ.μ. και βλέπουν το γκολφ και τη θάλασσα, ενώ στη γειτονιά Olive Grove βρίσκονται οι ισόγειες Golf Front Villas, με θέα προς το Ιόνιο.
Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί από τα σχέδια περίπου 15 τέτοιες ιδιοκτησίες που απευθύνονται σε εκατομμυριούχους, αφού οι τιμές εκκίνησης ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline