Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019  07:03:00

NonPaperNews

NonPaperNews

Αποστάσεις από τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ότι οι πινακίδες στην περιφέρειά του θα γράφουν Σκόπια και όχι Βόρεια Μακεδονία, πήρε η Νέα Δημοκρατία μέσω της κ. Σπυράκη.

Μόνο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει αρχίσει, κατά τόπο μετρημένο αλλά συνεπή, να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση για τους 80.000 συνεπείς δανειολήπτες του.

Μετά την αποτυχία του ο υπουργός Παιδείας να οικοδομήσει ένα δημιουργικό διάλογο για τη Συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας με την Ιεραρχία ης Ελλάδος, το Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης του χρεώνεται η αδυναμία του υπουργείου να υλοποιήσει προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματισθεί μεγάλες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στην χώρα, που αρχίζουν να παίρνουν συγκρουσιακή μορφή με την αστυνομία και τις δυνάμεις προστασίας του καθεστώτος. Όμως δεν υπάρχει, ακόμα τουλάχιστον, ο κίνδυνος κοινωνικού-πολιτικού εμφύλιου.

Μέχρι προχθές έφταναν τους55.000 οι συλλήψεις «συνωμοτών κατά του καθεστώτος» και τις 150.000 οι απολύσεις γκιουλενιστών εκπαιδευτικών, αστυνομικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, δικαστών, στελεχών δημοσίων επιχειρήσεων, συνδικαλιστών κλπ.

Παράλληλες, παρόμοιες διαπιστώσεις από τις έρευνες, όπως της έγκυρης MRB που διαπιστώνουν αναβάθμιση των παραδοσιακών αξιών στην Ελλάδα και μια γενικότερη συντηρητική στροφή στη κοινωνία.

Υπερδιπλάσια σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, συχνά «επινοητική» και θρασύτατη. Επίσημη καταγραφή-ομολογία ότι κλέβουν τρία στα δέκα πρατήρια καυσίμων.

Αιφνιδιασμένοι πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα ομιλούσαν για μάλλον ατυχή, επιπόλαια διατύπωση η το πολύ για «φιλοφρόνηση» του Αλ.Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ.

Σημαντική από κάθε άποψη για την πολιτική τύχη Πολάκη, από την άρση της ασυλίας του έως την παραμονή του στη Κυβέρνηση, θα είναι η κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ για την πρωτοβουλία να του τηλεφωνήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, που παραδέχεται και δεν μπορεί να αρνηθεί.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι οι Γάλλοι είναι ισχυροί καταναλωτές κρασιού παγκοσμίως. Ωστόσο, την τελευταία 20ετία η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει σημειώσει κάθετη πτώση – εσχάτως μάλιστα έχασαν την πρωτιά.

Σελίδα 1 από 1815