Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:51:28

Κικίλιας για διεθνές Ναυάγιο Ζακύνθου: Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία, με την οποία εισάγονται ρυθμίσεις για την τουριστική αξιοποίηση και προστασία της περιοχής «Ναυάγιο Ζακύνθου».

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, το Ναυάγιο, έχει υποστεί βλάβες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η παραλία παραμένει κλειστή. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα, και είναι χρέος της οργανωμένης Πολιτείας να νομοθετήσει ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην περιοχή με γνώμονα την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και να γίνει το Ναυάγιο βιώσιμο τουριστικό προϊόν και μάλιστα πολύ υψηλής ποιότητας, επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Περιγράφοντας τις διατάξεις της τροπολογίας, οι οποίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς, είπε ότι για τον σκοπό αυτό συστήνουμε πενταμελή Επιτροπή με συμμετοχή τόσο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου όσο και φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγικών φορέων, που θα ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και θα λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή για κάθε έργο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε αναγκαία πρόνοια, για την τήρηση της νομιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline