Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:21:13

Κορωνοϊός: Έκλεισαν και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστά θα μείνουν εν τέλει, μέχρι τις 30 Μαρτίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού.

Κλειστά θα μείνουν εν τέλει, μέχρι τις 30 Μαρτίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού.
Παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη αποφασίστηκε να κλείσουν κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχε ανακοινωθεί πως τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών.

Ωστόσο, μια μέρα μετά η απόφαση άλλαξε, με το υπουργείο να επικαλείται τις ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό.
Η απόφαση για το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ελήφθη κατόπιν απόφασης της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης» ανακοίνωσε το υπουργείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline