Τρίτη 7 Απριλίου 2020  23:04:24

NonPaperNews

NonPaperNews

«Όταν επιστρέψει να εξηγήσει την ανεκδιήγητη προσέγγιση για ανόσια της αγέλης». Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κοροναϊό, εύχεται περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον, αλλά σημειώνει πως όταν βγει από το νοσοκομείο, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις «για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης».

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες διακινούνται όλο και περισσότερα σενάρια αναφορικά με την επόμενη κίνηση του Ερντογάν και μάλιστα, ένα από αυτά εμπλέκει την Αλβανία.

Άλλοι 75 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Μια νέα εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία, με βάση τον ήχο της φωνής, της αναπνοής και του βήχα, θα μπορούσε να ανιχνεύσει αυτόματα αν ένα άτομο πάσχει από τον COVID-19, δημιούργησε το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στη διαφορά των ποσοστών θνησιμότητας από την Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανά χώρα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων υγείας του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν:

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι», ένα πακέτο προτάσεων για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για τα σενάρια διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αρνείται να μπει σε τέτοια συζήτηση σημειώνοντας ότι θεωρεί αδιανόητο την ώρα που υπάρχει αυτή η κρίση και η χώρα μετρά νεκρούς, κάποιοι να συζητούν για πολιτικούς σχεδιασμούς και πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" σημειώνοντας ότι το σημερινό δίλημμα είναι είτε να μείνει η κοινωνία όρθια "με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα ή αύριο όταν τελειώσει η πανδημία αντικρίζουμε συντρίμμια και μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες".

«Με συγκίνησαν και με στήριξαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού» αλλά και τα μηνύματα συμπαράστασης από ανθρώπους με τους οποίους είχα έλθει παλαιά σε σύγκρουση».

Σελίδα 1 από 2312
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline