Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:59:01

Θεσσαλονίκη: Μετατρέπεται ξανά σε κινηματογραφικό στούντιο – Νέα ταινία με πασίγνωστους ηθοποιούς

Το Λιμάνι, η Άνω Πόλη, το Καπάνι, η Αριστοτέλους και αλλά εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα «πρωταγωνιστήσουν» σε νέα χολιγουντιανή ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Η Millennium Media, σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic, μετά τις ταινίες «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», φέρνουν στη Θεσσαλονίκη το «The Bricklayer», σε σκηνοθεσία Renny Harlin, με τον Aaron Eckhart και τη Nina Dobrev στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τη Χαλκιδική, από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022 και γι' αυτό το διάστημα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί «για ένα καλό αποτέλεσμα, συλλογικό», όπως τόνισε, καθώς θα χρειαστεί να κλείνουν δρόμοι και πλατείες.

Στη σημερινή παρουσίαση της παραγωγής, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε το οικονομικό όφελος που θα έχει η ευρύτερη περιοχή από την παραγωγή, καθώς σ' αυτήν θα απασχοληθούν περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί. Επιπλέον, πολλές θα είναι και οι επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν για τις ανάγκες της ταινίας, που έχει προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο περιφερειάρχης και στην προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, καθώς, μέσα από την ταινία, πολλά σημεία της πόλης και της περιφέρειας θα «ταξιδέψουν» σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός παραγωγός Rob Van Norden, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι μεγάλο κίνητρο αποτελεί η επιστροφή φόρου για τις ταινίες που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, δήλωσε στη σημερινή παρουσίαση: «είναι τιμή μας που θα δείξουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο, μια μοντέρνα πόλη με πολλές ιστορικές ρίζες. Να δει όλος ο κόσμος κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για εμάς και για την πόλη».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Renny Harlin ανέφερε ότι μέσα από την ταινία θέλει να συστήσει σε όλον το κόσμο «τη μοναδική ομορφιά και ιστορία αυτού του ξεχωριστού τόπου, αναδεικνύοντας την ελκυστικότητα, την προοδευτικότητα και την ενέργεια της πόλης».
«Ήδη», τόνισε, «ζω στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή, τους ανθρώπους και τις γεύσεις της. Όλοι, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ζέρβα, ήταν από την αρχή εξαιρετικά φιλόξενοι σε όλη την ομάδα και ανοιχτοί στις ιδέες μας. Είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσουμε μία εντυπωσιακή ταινία, με πανέμορφες εικόνες εδώ!».

Η ταινία «The Bricklayer», η προετοιμασία της οποίας έχει αρχίσει εδώ και τέσσερις μήνες και αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο του 2023, είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο Βερολίνο, με το σενάριο -που υπογράφουν οι Hanna Weg και Matt Johnson- να έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη.

Στην ιστορία, κάποιος εκβιάζει τη CIA, δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο -αλλά και επαναστάτη- πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline