Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:54:47

Κυριάκος Βελόπουλος: Έργα Μπακογιάννη και Ραγκούση

«.Επειδή μίλησε ο κ. Μυλωνάκης, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, για τον πεζόδρομο, εγώ θα τον αποκαλούσα περίδρομο και όχι πεζόδρομο γιατί τα λεφτά ήταν πάρα πολλά που δόθηκαν.


Βέβαια φαίνεται ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν είναι από χωριό, αλλά από πόλη γιατί το αυτονόητο είναι να μην φυτεύεις καλοκαιριάτικα. Καλοκαίρι δεν φυτεύεις ποτέ, κύριοι συνάδελφοι, της Νέα Δημοκρατίας. Να το πείτε στον κ. Μπακογιάννη γιατί είναι από πόλη και δεν είναι από χωριό.
Όπως επίσης η αισθητική του να φυτεύουμε φοίνικες στην Αθήνα. Η Αθήνα δημιουργήθηκε από μία κόντρα μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνος. Βάλτε ελιές ρε παιδιά, βάλτε ελίτσες. Λέω εγώ βάλτε ελίτσες. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και μπονζάι, να βάλετε και φοινικόδεντρα, εντάξει. Αλλά ζαρντινιέρα και παγκάκι έξι χιλιάρικα; Δεν ξέρω, σαν πολλά δεν είναι για τους φτωχούς Αθηναίους πένητες και αστέγους που ψάχνουν στα σκουπίδια; Δεν ξέρω.

Αλλά, επειδή ελέγχετε όλα τα Μέσα ως παράταξη, αν το έκανε ένας άλλος δήμαρχος που ανήκε, ας πούμε, στο ΚΚΕ, στην Ελληνική Λύση, στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον είχατε σκίσει σαν χταπόδι εσείς και τα Μέσα σας. Έξι χιλιάρικα το παγκάκι! Θα λέγατε διάφορα πράγματα. Είναι μία ατυχής επιλογή από τον φέρελπι δήμαρχο –φέρελπι για την παράταξή σας βέβαια- αυτή η επιλογή.

Τώρα πάμε στα σοβαρότερα, στη συνταγματικότητα. Στο σπίτι του κρεμασμένου, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάμε για σχοινί κατ' αρχάς. Είχε την ατυχή επιλογή ο κ. Ραγκούσης να κάνει μια ολόκληρη αναφορά για αντισυνταγματικότητα. Τον άκουσα με προσοχή. Εδώ, κύριε, το Σύνταγμα το έχουν κάνει λάστιχο. Με μνημόνια ψάχνετε Σύνταγμα στην Ελλάδα εσείς; Χωρίς να ερωτηθούν οι Έλληνες πολίτες; Δηλαδή επικαλείστε το Σύνταγμα όταν το έχετε καταστρατηγήσει, ως Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Εδώ μιλάμε για θέατρο του παραλόγου, μιλάμε για κωμικοτραγικές στιγμές που ζούμε εδώ μέσα.

Όταν τα μνημόνια παραβιάζουν καταφανώς το Σύνταγμά μας, όταν υπάρχουν υπέρτερες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ελληνικό Σύνταγμα έρχεστε εδώ και κάνετε αίτηση αντισυνταγματικότητας σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη.
Για εμένα αντισυνταγματικό, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην μπορεί να πάει ο μαγαζάτορας να ανοίξει το μαγαζί του το πρωί και να μην ξέρει αν θα το βρει ανοικτό. Γιατί είμαι επιχειρηματίας. Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, όπως πολλοί από εσάς. Έχω μαγαζί στην Ιπποκράτους και φοβάμαι να το ανοίξω όταν γίνονται τα επεισόδια.

Για εμένα αντισυνταγματικό είναι το δικαίωμα του μπαχαλάκη να πετάει μολότοφ, που είναι παράνομη πράξη, να μου στερεί τη δυνατότητα να περπατήσω στο πεζοδρόμιό μου. Να θέλω να πάω στη σχολή μου στο πανεπιστήμιο -ο φοιτητής- και να φοβάται. Εκεί δεν υπάρχει Σύνταγμα, που υπάρχουν ειδικές παρατάξεις που τα σπάνε και τα ρημάζουν; Σας λέω, λοιπόν, ότι είναι καλό να μιλάμε, αλλά είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε.
Είπε ο κ. Ραγκούσης –εξαιρετικός, εξαιρετικότατος, τον άκουγα με προσοχή πάρα πολλή ώρα- για την αντισυνταγματικότητα. Άρχισε να λέει «άρθρο 3», «άρθρο 10», «άρθρο 15», «άρθρο 45».

Κύριε Ραγκούση, εσείς δεν κάνατε τον νόμο για την ιθαγένεια, που ήταν αντισυνταγματικός στο ΣτΕ; Εσείς τον κάνατε και κάνετε υποδείξεις σε αυτούς για την αντισυνταγματικότητα του νόμου; Δηλαδή εσείς που κάνατε έναν νόμο αντισυνταγματικό ρίχνετε μομφή σε αυτούς. Και τι νόμος! Δώσατε ιθαγένεια, γένος. Άλλο πολιτογράφηση και άλλο γένος. Θα σας εξηγήσω παρακάτω το ατόπημά σας. Γιατί το γένος είναι ο γιος του Ραγκούση, ο παππούς του Ραγκούση, ο προπάππους του Ραγκούση και δεν είναι ο Ιμπραήμ Αχμέτ Χασάν ιθαγενής με γένος του Ραγκούση. Δεν γίνεται, είναι ασύμβατο! ( Ο επιχειρηματίας Κυριάκος Βελόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline