Σάββατο 11 Μαϊου 2024  08:47:16

Όταν οι δανειστές μας τράβηξαν την πρίζα στην οικονομία

«Οι δανειστές είχαν αντιληφθεί ότι ο Κουβέλης δεν θα ψήφιζε για πρόεδρο, και ότι θα ερχόταν ο Τσίπρας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τρόικα τράβηξε το χαλί στην κυβέρνησή του.

Για τη διακυβέρνησή του και την έξοδο από τα μνημόνια μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».
Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, ρώτησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Σαμαρά: «Εχετε την αίσθηση ότι κάποια στιγμή οι δανειστές σας τράβηξαν την πρίζα καθώς ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να θεωρούσαν νομοτελειακά ότι θα συνέβαινε αυτό;».
«Είμαι πεπεισμένος ότι ήταν σίγουρο ότι βγαίναμε τελείως από το μνημόνιο, τον Φλεβάρη του 2015 αντί τον Ιούνιο του 2016. Η υπόθεση ήταν 900 εκατομμύρια ευρώ. Και για 900 εκατομμύρια ευρώ "κλοτσήσανε" [οι δανειστές]», απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος και πάλι στους δανειστές ισχυρίστηκε πως «είχαν αντιληφθεί ότι ο Κουβέλης δεν θα ψήφιζε για πρόεδρο, και αφού δεν μπορούσαμε να βγάλουμε πρόεδρο, θα ερχόταν ο Τσίπρας, όπως έλεγαν οι σφυγμομετρήσεις».
«Δεν ήθελαν να δώσουν σε μένα, από πριν, την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τα λεφτά ώστε να μην μπορεί μετά ο Τσίπρας έχοντας αυτά, να τους κάνει κουμάντο. Το λέω πολύ ωμά, αλλά αυτό είναι αλήθεια», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα