Τρίτη 30 Απριλίου 2024  17:48:24

Επιθετική, πιο πολύ, συχνά, από τον Αλ. Τσίπρα, η Φ. Γεννηματά καταγγέλλει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι την υποτιμά ως «γυναίκα πολιτικό και ως οπαδό του φαλλοκρατικού mansplaining.... Ποιές αιχμές του την ενόχλησαν. Κύριο

Επινόηση ακραίας φεμινιστική αντίληψης και γυναικείας προστασίας από κάθε ιδέα ισότητα και ισοτιμία, το mansplaining περιγράφει έναν άνδρα που εξηγεί κάτι -ειδικά προς μία γυναίκα- χωρίς να υπάρχει λόγος, με ύφος υπεροπτικής συγκατάβασης ή αλαζονικό και διάθεση πατροναρίσματος.

1.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε ο κ. Βελόπουλος, έκανε μία πολύ ωραία ανάλυση για όλα τα αεροπλάνα τα οποία πρέπει να πάρουμε.

Χαίρομαι που είστε τόσο ειδικός επί του αντικειμένου, αλλά θέλω να σας πω ότι για να πάρουμε καναντέρ, κύριε Βελόπουλε, πρέπει να βάλουμε μπροστά τη γραμμή των καναντέρ, διότι τα «515» -που είναι η μετεξέλιξη του «415»- δεν παράγονται αυτή τη στιγμή και είμαστε σε συνεννόηση με άλλους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να κάνουμε μια συνολικά μεγάλη ευρωπαϊκή παραγγελία και να πετύχουμε καλύτερες τιμές και να μπορέσει η γραμμή των καναντέρ να πάρει μπροστά.

Και κάνατε και μία αναφορά στους πιλότους των σημερινών καναντέρ. Ήρωες είναι! Τα παιδιά που πετάνε τα «215», που είναι αεροπλάνα πενήντα ετών, είναι ήρωες! Ήρωες, όπως ήρωες είναι και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και έρχεστε τώρα, κυρία Γεννηματά, να μου πείτε «α, είχαμε εβδομήντα τέσσερα αεροπλάνα, αλλά δεν πέταξαν όλα!». Τι μου λέτε; Τι μου λέτε; Έχετε πάει καμιά βόλτα το βράδυ στη Μονάδα Συντήρησης να δείτε τι τεράστια προσπάθεια κάνουν αυτά τα παιδιά να κρατήσουν το αεροπλάνο στον αέρα; Και ναι, κάποια δεν μπορούν να πετάξουν για τεχνικούς λόγους!

ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής): Σας ρώτησα πόσα πέταξαν και δεν μου απαντήσατε.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Τι θέλετε, να πετάξουν πέρα και πάνω από τις ώρες τους, πέρα και πάνω από τα όριά τους; Ήσασταν και Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας, θα έπρεπε να τα ξέρετε αυτά!

Από εκεί και πέρα, τα μέσα τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας ήταν πολύ συγκεκριμένα, ήταν πολλά περισσότερα από ό,τι άλλες χρονιές. Προφανώς κάποια δεν πετάνε για τεχνικούς λόγους και προφανώς -θα σας το ξαναπώ, να το καταλάβετε- δεν πετάνε όλα τα μέσα μαζί. Πετάνε τα μισά, ώστε όταν θα φύγουν αυτά τα μισά να πάνε τα υπόλοιπα μισά για να συνεχίσουν το έργο. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής): Αυτό το ξέρουμε. Ρωτήσαμε πόσα πετούσαν σε κάθε φωτιά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Και χρησιμοποιήσαμε όλων των ειδών τα εναέρια μέσα, μέχρι και μέσα τα οποία ξέραμε ότι δεν είναι πλήρως κατάλληλα για τις ανάγκες μας και «Ilyuishin» φέραμε, έστω σε κάποιες περιπτώσεις υπό κάποιες προϋποθέσεις να μπορούν να μας είναι χρήσιμα και ελικόπτερα από την Αυστραλία φέραμε. Μέσω μίας γενναιόδωρης ιδιωτικής χορηγίας φέραμε τώρα που μιλάμε ελικόπτερα από την Αυστραλία, τα φορτώσαμε σε ένα τεράστιο «Antonov» και τα φέραμε.
Κάναμε, λοιπόν, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό στο κομμάτι αυτό, για να μπορέσουμε αυτή τη στιγμή να ανταποκριθούμε.

2.ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΔΕΥTΕΡOΛΟΓΙΑ): Έρχομαι τώρα στην ουσία της συζήτησης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εδώ έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, που δείχνουν ότι το επιτελικό κράτος, το δήθεν επιτελικό κράτος, του κ. Μητσοτάκη απέτυχε. Κατέρρευσε παταγωδώς δυστυχώς, με τραγικά αποτελέσματα και για τα δάση και για τους πληγέντες και για τις περιουσίες τους και για την προοπτική όλων αυτών των περιοχών. Είναι ξεκάθαρο ότι απέτυχε το δήθεν επιτελικό κράτος και στο κομμάτι της πανδημίας και στο κομμάτι των πυρκαγιών. Οι πολίτες απλά δεν αισθάνονται ασφαλείς πλέον με αυτή την Κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται πάρα πολύ από την τεκμηριωμένη κριτική και την αποδόμηση με στοιχεία συγκεκριμένα, γι' αυτό και επέλεξε να αποχωρήσει και να μην ακούσει τις τοποθετήσεις μου και τη δευτερολογία μου. Και μάλιστα, υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου, προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα, προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει. Οφείλει να σέβεται λοιπόν. Είναι προφανές ότι κάθε φορά που αισθάνεται ότι στριμώχνεται χάνει και την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά και πώς λειτουργούν τα αεροπλάνα και πώς γίνεται ο καθαρισμός των δασών. Έχω προσωπική εμπειρία από την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών στην Πολιτική Προστασία και με πολύ σημαντικά και θετικά αποτελέσματα για την πορεία των πραγμάτων στην Αττική, τουλάχιστον στο κομμάτι της υπερνομαρχίας που με αφορούσε.

Είναι προφανές ότι αυτό που ρώτησα για τα αεροπλάνα ήταν πόσα επιχειρούσαν, πόσα σε κάθε πυρκαγιά και ποιος έπαιρνε την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν τα αεροπλάνα. Ποιος πήρε τα αεροπλάνα από την Εύβοια και ποιος έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις στο κέντρο επιχειρήσεων. Και είναι προφανές ότι δεν έχει να μου δώσει απαντήσεις ή μάλλον είναι δύσκολες οι απαντήσεις που πρέπει να μου δώσει, γι' αυτό και κατέφυγε στο συγκεκριμένο ατόπημα. Διότι δεν ήθελε να δώσει την απάντηση, που δείχνει ποιος έχει την ευθύνη, ποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκεκριμένη ευθύνη.

Γιατί ευθύνη έχει συνολικά η Κυβέρνηση και αν πράγματι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός, τότε λυπάμαι αλλά εκ του αποτελέσματος είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών αυτής της κοινωνίας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κινήματος Αλλαγής)

Όσο για την αναφορά ότι ζητούν οι πολίτες την ώρα της φωτιάς ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους και μάλιστα με τον αλαζονικό τρόπο που ειπώθηκε δείχνει πόσο μακριά είναι από το πώς ένιωθαν οι άνθρωποι αυτοί που προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους, εκλιπαρούσαν για βοήθεια και δεν την έβρισκαν από πουθενά και τα λιγοστά πυροσβεστικά οχήματα έφευγαν, λέγοντάς τους: «Πρέπει να εκκενώσετε το χώρο. Αυτή είναι η εντολή. Φύγετε. Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε». Αυτό είπε και ο Περιφερειάρχης, αλλά τον έβαλαν στη συνέχεια να ανασκευάσει.

Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες σε όλες τις περιοχές. Πρέπει δε να σας πω ότι οι ίδιοι οι πυροσβέστες έλεγαν ότι στην Εύβοια χρειαζόντουσαν διακόσια πυροσβεστικά με το μέγεθος της φωτιάς και δεν διέθεταν ούτε είκοσι δύο. Από την ώρα δε που έφυγαν τα αεροπλάνα από την Εύβοια και μέχρι να επιστρέψουν κάηκαν επτά οικισμοί, καταστράφηκαν επτά οικισμοί. Κανένας δεν θα αναλάβει αυτή την ευθύνη; Και μιλάτε ειρωνικά για τα ελικόπτερα που θέλει ο καθένας πάνω από τo σπίτι του όταν υπάρχει τέτοιου μεγέθους καταστροφή;

Περίμενα περισσότερη αυτοκριτική. Περίμενα ειλικρινή συγγνώμη, αλλά είναι φανερό ότι και η συγγνώμη ήταν απολύτως προσχηματική. Δεν υπάρχει κανένα επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Στο Μαξίμου υπάρχει μια ανώνυμη εταιρεία που ασχολείται μόνο με επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα λίγων και ισχυρών. Και φάνηκε αυτό και με το πώς χειρίστηκαν το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς και με τα Ελληνικά Πετρέλαια και το πώς χειρίστηκαν τα κολέγια σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων και πώς χειρίζονται τα θέματα των ΑΠΕ μόνο για τους μεγάλους και ισχυρούς και πώς χειρίζονται το θέμα του εργασιακού και του ασφαλιστικού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline