Τρίτη 30 Απριλίου 2024  23:58:44

Χαμηλά τα ποσοστά, μόλις μισοί-μισοί, του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας... Πολλοί οι «αρνητές-μικρονταήδες» ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής, όπως είχαμε επισημάνει. Κύριο

Η ατολμία των ηγεσιών και οι αντίθετες εισηγήσεις των καθηγητών της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό των Ενστόλων.

Δεν είναι μόνο οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί αλλά και άλλες κατηγορίες υπηρετούντων στον κρατικό μηχανισμό, όπως οι δικαστικοί, οι καθηγητές ΑΕΙ, οι στρατιωτικοί, όπως επίσης οι υπάλληλοι υπουργείων και οι αστυνομικοί. Με έντονα φαινόμενα υπόγειων αντιδράσεων και αρνήσεων, ομαδικού τύπου, να πειθαρχήσουν και να αποδεχθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σχετικά χαμηλά έτσι παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Σε τέτοιο βαθμό που είναι πιθανό οι ένστολοι που καλούνται να διεξάγουν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά της COVID-19 να είναι ανεμβολίαστοι.
Οι επικεφαλής των Σωμάτων πάντως αισιοδοξούν ότι ο ρυθμός των νέων εμβολιασμών του προσωπικού θα αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα μετά τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών.

Στην Ελληνική Αστυνομία, που είναι κατά κύριο λόγο αυτή που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται –σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ» – στο 58%.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%.

Στην Αττική πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ», μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%. Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Αμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι' αυτά.

Χθες, τον γύρο του Διαδικτύου έκανε βίντεο που δημιούργησε εν ενεργεία αστυνομικός και απευθύνεται σε διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ σε περίπτωση επεισοδίων κ.λπ. Προ μηνός είχε δημοσιοποιήσει και άλλο βίντεο με μηνύματα κατά του εμβολιασμού. Εις βάρος του διεξάγεται ΕΔΕ. Περισσότερο ικανοποιητική είναι η πορεία των εμβολιασμών στο Λιμενικό Σώμα. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Κ» το γραφείο Τύπου του Σώματος έκανε γνωστό ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων ανέρχεται στο 64,5%. Στην Πυροσβεστική, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται στο 53%.

Την 30ή Ιουλίου 54 πυροσβέστες τέθηκαν εκτός ΕΜΑΚ καθώς δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό, όπως όριζε παλαιότερη διαταγή του αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη. Οπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αρκετοί απ' αυτούς ήταν αρνητές του εμβολίου, ενώ ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους από αμέλεια.
εμβολιασμός αστυνομία αρνητές του εμβολίου

Σκέψεις άτολμες τελικά, για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους Ένστολους. Με προβληματισμούς για τους «συχνά απείθαρχους» αστυνομικούς και πυροσβέστες. 

Επικράτησαν τα δεδομένα ότι είναι περιορισμένες οι δυνατότητες του μηχανισμού εμβολιασμών, πολύ περισσότερο όταν απομένουν οι εμβολιασμοί στους εφήβους και έρχεται το τρίτο εμβόλιο για εκατομμύρια εμβολιασμένους.
-Η λίστα ήταν μεγαλύτερη με περισσότερους κλάδους και επαγγέλματα του Κράτους, για τους οποίους έχουν γίνει κατά καιρούς διαρροές προθέσεων αλλά προτιμήθηκε τελικά η μικρή λίστα για τις χθεσινές ανακοινώσεις Βασ. Κικίλια.

-Στο καθεστώς της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί σε διαφορετική περίπτωση θα προβλέπονται πρόστιμα. Μάλιστα, ο έλεγχος θα γίνεται μέσω Μητρώου Εμβολίων.
Ειδικότερα, το θέμα της επέκτασης της υποχρωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες απασχολεί πολύ τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ στερεί κάθε επιχείρημα για την επικινδυνότητα του εμβολίου και αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω υποχρεωτικότητα..

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο στρατό και όσων καταταγούν για να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και γενικότερα στους ένστολους. Στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες. Τους τελευταίους να θεωρούνται ως αρκετά απείθαρχοι μαζί με αρκετούς από τις ειδικές μονάδες του Στρατού.

Σχετικά με την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ από πιθανές αναστολές, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει αυτό από τις εξής πηγές:
1. Αναδιάταξη προσωπικού
2. Χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών
3. Πρόσληψη με 3μηνες συμβάσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline