Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  18:35:14

Βάνα Παπαευαγγέλου σε πικρή διαπίστωση και πρόβλεψη– Δυστυχώς, υπάρχει 50% αύξηση κρουσμάτων σε μια εβδομάδα – Το ΕΣΥ θα πιέζεται για τις επόμενες 3 εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Κύριο

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια» τόνισε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας βρίσκεται μέσα στο 4ο κύμα.

1.Στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας και στις δύσκολες προοπτικές μέχρι το Δεκέμβριο. αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊού, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια» τόνισε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας βρίσκεται μέσα στο 4ο κύμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη και πιο απειλητική διείσδυση της νέας μετάλλαξης του κορονοιού.

Ένα στα τέσσερα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Παράλληλα, εξήγησε πως την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε 50% αύξηση κρουσμάτων, ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 47.000.
Όπως εξήγησε, ένα στα τέσσερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και πρόσθεσε πως είναι στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια.
Ακόμα, υπογράμμισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ αυτή τη στιγμή και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

2.Κοροναϊός – Τρομάζει η έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλειών – Σενάρια για νέους περιορισμούς των ανεμβολίαστων, τι εξετάζεται
Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι έρχονται εφιαλτικές μέρες αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Με τους δείκτες της πανδημίας να επιδεινώνονται μέρα με την μέρα και τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα πρόθυρα εμφράγματος, φουντώνουν τα σενάρια ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέο πακέτο μέτρων για τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να μπει φρένο στην ξέφρενη πορεία του κοροναϊού.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες και μιλάνε για 9.000 – 11.000 κρούσματα ημερησίως από τον Δεκέμβριο, ενώ η πρόβλεψη για 120 νεκρούς την ημέρα, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τρομάζει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline