Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  07:35:34

Ποιός πιστεύει τον Βλ. Πούτιν; Ψευδολογεί, όπως χθες στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ: Οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες γίνονται από τους... Ουκρανούς φασίστες. Κύριο

Νέα ψέματα μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς σε μαιευτήρια και νοσοκομεία. Για πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας σε κατοικημένη περιοχή του Ντονέτσκ κάνει λόγο η Ρωσία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 20 άμαχοι και υπάρχουν 28 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

1.Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικοινωνία Μπένετ – Πούτιν

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνομίλησε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Οι δύο τους συζήτησαν τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραηλινού ηγέτη, με τον Μπένετ να ενημερώνει τον Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ο Πούτιν «μοιράστηκε την εκτίμησή του για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», δήλωσε το Κρεμλίνο.
Ο Μπένετ ενημέρωσε επίσης τον Πούτιν για την ανθρωπιστική αποστολή του Ισραήλ στην ανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρει η Jerusalem Post η οποία συμπληρώνει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να βγει από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα για να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο σε μια κλήση που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, δήλωσε πηγή στην Ιερουσαλήμ.

Τι αναφέρει το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, έγινε συζήτηση και για την προστασία της κοινότητα του Ντονμπάς. Ειδικότερα το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου αναφέρει ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στη νέα βάρβαρη ενέργεια του ουκρανικού στρατού – τη σημερινή πυραυλική επίθεση στην κεντρική συνοικία του Ντονέτσκ με τη χρήση βόμβας διασποράς, η οποία οδήγησε σε πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων της πόλης»
Με τη σειρά του, ο Μπένετ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις πρόσφατες επαφές για τα ουκρανικά θέματα με τους ηγέτες άλλων κρατών, ενώ ο Πούτιν μοιράστηκε μαζί του την εκτίμησή του για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

2.Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες δηλώσεις της εγκύου που γλίτωσε από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, για το οποίο δήλωναν αθώοι οι Ρώσοι

Η έγκυος από τη Μαριούπολη, Mariana Vishegirskaya, περιγράφει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης
Τον γύρο του κόσμου έκαναν πριν μερικές ημέρες φωτογραφίες μίας εγκύου γυναίκας, η οποία με αίματα στο πρόσωπο δραπετεύει από μαιευτήριο στη Μαριούπολη, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το κτίριο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ίδια είχε μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας και ιδιαίτερα της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που την κατηγορούσε ότι υποκρινόταν το θύμα.
Η ρωσική πρεσβεία, ισχυρίστηκε πως οι φωτογραφίες που δείχνουν την τραυματισμένη έγκυο είναι ψεύτικες και προϊόν παραπληροφόρησης. Υποστήριζε μάλιστα ότι δεν είχε αίματα αλλά μέικ απ και δεν ήταν έγκυος, βασισμένη στο γεγονός ότι η κοπέλα είναι μοντέλο και influencer. Το twitter αποφάσισε να διαγράψει την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το περιστατικό στη Μαριούπολη.

Την επόμενη ημέρα η Mariana Vishegirskaya έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όπως μετέδωσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Olga Tokariuk, με τη γυναίκα να περιγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τι συνέβαινε στον θάλαμο όπου βρισκόταν όταν ξεκίνησε ο βομβαρδισμός.
Κρατώντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο κοριτσάκι της, η Mariana είπε: Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Νο3 στη Μαριούπολη. Ήμασταν ξαπλωμένες στους θαλάμους, όταν άρχισαν να σπάνε τζάμια και να γκρεμίζονται οι τοίχοι. Δεν ξέραμε πώς έγινε. Ήμασταν στους θαλάμους και κάποιοι είχαν τον χρόνο να προστατευτούν και κάποιοι όχι.

3.Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραγικές εικόνες από την ισοπεδωμένη Μαριούπολη

Η πόλη θυμίζει κρανίου τόπο, με καπνούς να αναδύονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την Μαριούπολη, την πόλη λιμάνι που τελεί υπό πολιορκία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, και έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων εβδομάδων.
Η καταστροφή, αποτυπώνεται σε νέο βίντεο από drone που κυκλοφορεί στα social media. Η πόλη θυμίζει κρανίου τόπο, με καπνούς να αναδύονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο αριθμός επιβεβαιώθηκε από τον προεδρικό σύμβουλο της Ουκρανίας Ολεκσίι Αρεστόβιτς σήμερα το πρωί.
Ο Ορεστόβιτς τόνισε ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τη διοίκηση της πόλης της Μαριούπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline