Σάββατο 27 Απριλίου 2024  00:44:00

Η χαμένη πολιτικά μάχη

Οι γνώστες των σχετικών με την πυρόσβεση πραγμάτων τονίζουν ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο φρονούν ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες. «Πώς και γιατί χάθηκε η μάχη του Μαραθώνα σε χρόνο ντετέ;».

Αναφέρονται στη Λεωφόρο Μαραθώνος, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φυσικός δρόμος πυρόσβεσης στη χώρα, μιας και είναι γεμάτη κρουνούς για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν υπήρξε ένα μεγάλο «μπλόκο» με πυροσβεστικά οχήματα κατά μήκος της λεωφόρου, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει τον δρόμο.

Νυχτερινό σόου
Για όλα τα παραπάνω προκύπτουν πολλά ερωτήματα, τα οποία μένουν προς το παρόν αναπάντητα από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους, τους κυβερνώντες. Στην περίπτωση, πάντως, που κάποιος ήθελε να παρουσιάσει με μια εικόνα την κυβερνητική αντίδραση στην κρίση των ημερών, θα επέλεγε ένα πλάνο από τη λάιβ νυχτερινή σύσκεψη του Τσίπρα με τους υπουργούς του, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Γιατί; Σκηνοθετήθηκε έτσι ώστε να στείλει το μήνυμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της άμεσης ανταπόκρισης κι όμως έφερε μάλλον τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οχι επειδή η τρεμάμενη μικρή πρωθυπουργός της Αττικής δεν έμοιαζε και πολύ ετοιμοπόλεμη, αλλά κυρίως γιατί έδωσε στους επικριτές της κυβέρνησης την ευκαιρία να κάνουν λόγο για επικοινωνιακό σόου. Οπως θα το έθετε κι ένας μυημένος στα της πολιτικής επικοινωνίας, ούτε το πολιτικό είδωλο του νυν Πρωθυπουργού, ο Καραμανλής ο νεότερος, όταν φόρεσε το τζάκετ δεν έκανε σύσκεψη σε ζωντανή μετάδοση.

Παραίτηση κανείς;
Εξού και το βραδινό κυβερνητικό ριάλιτι - χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης της χρησιμότητας της μιντιακής διαχείρισης των πραγμάτων - δημιουργεί ένα τελευταίο μεν, όχι λιγότερο σημαντικό δε ερώτημα: Τελικά, θα παραιτηθεί κανείς, για να αναληφθεί, έστω και σε σημειολογικό επίπεδο, μια κάποια ευθύνη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline