Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  07:21:35

Στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ Βαρουφάκης- Κατσέλη

Στα ελληνικά μέτρα του επιστρέφει ο παγκόσμιος πολιτικός και οικονομικός αναλυτής, που φαίνεται ότι πέρασε η μαρξιστική και αντιευρωπαική μόδα του.

Όπως και οι δυνατότητες για σταδιοδρομία καθηγητή σε μεγάλ ξένο πανεπιστήμιο. Στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στο ΕΚΠΑ επιστρέφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης: θα διδάσκει Κλασικά Κείμενα Πολιτικής Οικονομίας στο εαρινό εξάμηνο κάθε Πέμπτη απόγευμα, ενώ θα κάνει μάθημα και σε φροντιστηριακές ώρες. Οχι ακόμα ως τακτικός καθηγητής .

Όπως υπενθυμίζει η Καθημερινή, ο κ. Βαρουφάκης εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2000. Πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2015 πήρε επιστημονική άδεια, ενώ η εκλογή του στη Βουλή και η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών οδήγησαν σε αναστολή καθηκόντων.

Στα αμφιθέατρα και η Λούκα Κατσέλη άλλοτε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, η οποία με βάση το αναρτημένο πρόγραμμα διδάσκει Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και Οικονομικά Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται να αναλάβει την προεδρία του Ιδρύματος Νιάρχου, μετά αποτυχημένη επιλογή και παραίτηση του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη.

Σε καθεστώς μερικής απασχόλησης είναι και ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην γγ του ΥΠΟΙΚ (επί Βαρουφάκη) και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline