Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  21:18:41

Σπείρα Αλβανών είχε «ρημάξει» σπίτια στα βόρεια προάστια

Στην εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών που είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 39 διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής προχώρησε η αστυνομία.


Συγκεκριμένα, ξημερώματα Κυριακής, συνελήφθη επ' αυτοφώρω 26χρονος Αλβανός, την στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει, έπειτα από διάρρηξη οικίας. Σύμφωνα με τις αρχές, αναζητούνται ακόμη δύο ομοεθνείς του.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η αστυνομία πραγματοποίησε πολύμηνες έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι από τα τέλη του 2016 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε οικίες στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στον Αγιο Στέφανο και στην Κηφισιά.

Κατά την συνήθη τακτική τους, απογευματινές και βραδινές ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες «στόχους», έκοβαν τα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων και προέβαιναν στην απενεργοποίηση του συναγερμού, βυθίζοντας τα κυτία σειρήνας σε δοχεία με νερό. Ακολούθως, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, θύρες ή παράθυρα των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας των οικιών, ενώ για την διαφυγή τους, επέλεγαν δρόμους μειωμένης κυκλοφορίας.
Την υπόθεση έφερε σε πέρας η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Διονύσου και Κηφισιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline