Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020  11:57:59

NonPaperNews

NonPaperNews

Ειδική αναφορά γίνεται στις υποχρεώσεις τήρησης του νόμιμου ωραρίου εργασίας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της τηλεργασίας είναι η δυσκολία διαχωρισμού ελεύθερου - προσωπικού χρόνου και χρόνου εργασίας, ενώ θα συσταθεί και ειδικό τμήμα ελέγχου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας,.

Ηδη χθες έφτασαν τα 58, τα νέα κρούσματα. Βρισκόμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση. Έχουμε κάθε μέρα δεκάδες κρούσματα, τα οποία δεν είχαμε πριν λίγο καιρό. Μακάρι αυτό να είναι μια παροδική καμπύλη που θα ξαναπέσει.

Παραπέμποντας στα ευαίσθητα λόγια της μέγιστης βυζαντινολόγου κ Ελένης. Αρβελέρ, η οποία είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγίας Σοφίας, ο εθνικός μελωδός κσι στοχαστής Διονύσης. Σαββόπουλος σχολίασε το ζήτημα της μετατροπής της σε τζαμί, λέγοντας ότι κι εκείνος ακούει «το βουβό κλάμα των ψηφιδωτών μέσα μας». Τονίζοντας την πανεθνική συγκίνηση και ευαισθησία για την προσπάθεια ταπείνωσης του μέγιστου Ναού της Χριστιανοσύνης.

Αυστηρότεροι από προχθές και οι έλεγχοι στα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία για όλους. Ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες εποχιακούς εργάτες και απλούς επισκέπτες από και προς τις χώρες αυτές.

Τα αρνητικά σχόλια για την «εθνικιστική» δήλωση, του κατά τα άλλα παρεμβατικού και με ορθολογιστικό καλό δημόσιο λόγο υπουργού.

Σε δοκιμασία από τον περασμένο Μάρτιο όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία στη πλατεία Συντάγματος, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και στη οδό Συγγρού, έχουν ανοίξει δοκιμαστικά με ελάχιστες δουλειές ( λ.χ. με πλούσιους πελάτες από Ευρώπη, Ρωσία και ΗΠΑ ). Με ελπίδες να γίνουν καλύτερα τα πράγματα μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

"Mία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη είναι η εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και τάξης. Αυτό αποτελεί και ένα σαφές κοινωνικό αίτημα, στο οποίο το σημερινό νομοσχέδιο επιχειρεί να ανταποκριθεί. Αποτελεί, επιπλέον και μία ρητή και ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

«Περίσσεψε μέσα σε αυτή την Αίθουσα η λέξη «χούντα». Και το χειρότερο είναι ότι αναφέρονται οι συνάδελφοι σε αυτήν όχι επειδή είναι ανιστόρητοι, αλλά επειδή κάνουν μια συνειδητή επιλογή. Όποιος έζησε ή γνωρίζει ή έμαθε ή άκουσε τι είναι χούντα δεν τολμά να αναφέρει αυτή τη λέξη μέσα σε Κοινοβούλιο που λειτουργεί με δεδηλωμένη.

Σελίδα 1 από 2434
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline