Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  08:49:59

Επίσημη καταγγελία της Ρωσίας στον ΟΗΕ: «Η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους!». Αναλυτικά οι προμήθειες ύψους δις δολαρίων. Κύριο

Διεθνείς κραδασμοί και ευρύτατη δημοσιότητα, αρνητική για τη ν Τουρκία. Είχαν προηγηθεί οι υπαινιγμοί του Προέδρου Πούτιν και οι καταγγελίες για ανάμιξη του γιου Ερντογάν. Ίσως εδώ να οφείλεται η άρνηση του Προέδρου Ομπάμα να έχει ειδική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Μεγάλη αποκάλυψη και πιό πολύ διεθνής καταγγελία, ιδιαιτέρου βάρους. Με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Επιβεβαιώνοντας παλαιές και πρόσφατες καταγγελίες για λαθρεμπόριο με τους τζιχαντιστές και για αργυρώνητες σχέσεις μαζί ρους. Η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος απεσταλμένος του Οργανισμού, Vitaly Churkin
Όπως αναφέρει στην επιστολή του: " Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας"

Ειδικότερα, μια παλαιά υποψία με δηλώσεις από τον Πρόεδρο Βλ. Πούτιν ότι πραγματοποιείται λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχανιστές από την Τουρκία και άλλες αποκαλύψεις επιβεβαιώνονται επίσημα. Μια είδηση αναμενόμενη θα έλεγε κανείς, αλλά βόμβα μεγατόνων κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες. Ο Ρώσος απεσταλμένος του ΟΗΕ, Vitaly Churkin υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού ότι η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία!

Την είδηση δημοσιεύει το RT, το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Churkin στην επιστολή του, γράφει, σύμφωνα με το RT: «Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας».
Σύμφωνα με την επιστολή, οι τρομοκρατικές ομάδες, που δρουν στη Συρία έλαβαν εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων μέσω της Τουρκίας το περασμένο έτος.

Συνολικά, οι τρομοκράτες έλαβαν 2.500 τόνους νιτρικού αμμωνίου (αξίας περίπου 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου ($ 468,700), 75 τόνους σκόνης αλουμινίου ($ 496,500), νιτρικό νάτριο ($ 19.400), γλυκερίνη ($ 102.500) και νιτρικό οξύ (34.000 χιλιάδες $) μέσω της Τουρκίας το 2015, προσέθεσε ο Vitaly Churkin.

Οπως είναι επόμενο "Φωτιά" στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βάζει η επιστολή του Vitaly Churkin στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία παραθέτει στοιχεία για την προέλευση των όπλων και εκρηκτικών υλών που έχουν οι τζιχαντιστές στη Συρία.

Το λαθραίο πετρέλαιο του ISIS έχει προορισμό την Τουρκία, σύμφωνα με τη Rystad Energy (η αποκάλυψη από τον Δεκέμβριο)

21 12 2015 |

Το μεγαλύτερο μέρος του λαθραίου πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) έχει προορισμό την Τουρκία, όπου πωλείται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκαλύπτει έρευνα ανεξάρτητης εταιρείας συμβούλων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας.
Λεπτομέρειες της έρευνας έφερε στο φως η νορβηγική εφημερίδα «Klassekampen», η οποία αποκαλύπτει ότι «μεγάλες ποσότητες πετρελαίου μεταφέρονται κρυφά στην Τουρκία από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές. Το πετρέλαιο μεταφέρεται μετά με τάνκερ δια μέσω γνωστών δρόμων λαθρεμπορίου και πωλείται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, από 25 ως 45 δολ. το βαρέλι».

Σύμφωνα με τη «Klassekampen» η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί από την Rystad Energy ήδη από τον περασμένο Ιούλιο.
Επίσης, αποκαλύπτεται ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δωροδοκούν διεφθαρμένους Τούρκους συνοριοφύλακες, οι οποίοι στο παρελθόν βοηθούσαν τον Σαντάμ Χουσείν να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις. «Τώρα, βοηθούν την τρομοκρατική οργάνωση να εξάγει πετρέλαιο και να εισάγει χρήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά η έκθεση.

Όπως σημειώνει το RT, στις αρχές Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε στοιχεία που έδειχναν ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαθρεμπορίου πετρελαίου γίνεται μέσω Τουρκίας, κάτι το οποίο ωστόσο η Άγκυρα αρνείται σθεναρά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline