Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  23:27:42

Διπολικά φαινόμενα φέτος. Ηδη έφυγαν πολλοί για τα χωριά τα εξοχικά τους και τα νησιά. Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας - Δείτε πού έχει κίνηση. Κύριο

Γιώργος Χατζημάρκος: Τα μικρά νησιά στο Νότιο Αιγαίο δεν θέλουν να ανοίξουν για τουρισμό.

Παράλληλα με το ενδιαφέρον της Πολιτείας και των καταστημάτων στα νησιά για καλύτερο και περισσότερο Τουρισμό εφέτος, υπάρχουν και αντίθετες διαθέσεις, Ιδιαίτερα για τις ημέρες του φετινού Πάσχα με τον εγχώριο τουρισμό, με οποιουσδήποτε επισκέπτες, ακόμα και συγγενείς από τις μεγάλες πόλεις της επιδημίας, απέναντι των οποίων εκδηλώνονται αρνητικές διαθέσεις, Δεν τους θέλουν για το φετινό Πάσχα..Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρεται, στο ζήτημα ορισμένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου που δεν θέλουν να ανοίξουν καθόλου για τουρισμό καθώς οι κάτοικοί τους προβληματίζονται ως προς την διαχείριση ενδεχόμενου κρούσματος κορωνοϊού.

2. Κατά χιλιάδες φέρονται να αποχώρησαν από την Αττική και τις μεγάλες πόλεις για τα εξοχικά (ατομικά ή συγγενικά και οικογενειακά) σπίτια ή διαμερίσματα αλλά και προς χωριά-νησιά. Με εμφανή πλέον την παρουσία τους εκεί για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Μεταβάσεις με αυτοκίνητα αλλά και πολλά πλοία χωρίς κανένα έλεγχο, κανένα περιορισμό. Πρόκειται για πολλές οικογένειες και παρέες μέχρι σήμερα και όλες τις προηγούμενες ημέρες, φαινόμενο, το οποίο εκδηλώθηκε ιδιαίτερα το περασμένο τριήμερο με μεγάλη κυκλοφορική κίνηση στους εθνικούς δρόμους.
Αυξημένη κίνηση ,που σημειώθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, με μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Λαμία. Και ανάλογη μεγάλη κίνηση στους δρόμους προς την Πάτρα και την Πελοπόννησο.

20.4.2021.Πλακιωτάκης: Με πράσινα πιστοποιητικά, rapid test και self test τα ταξίδια με πλοία

«Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τα πλοία με καμπίνες θα ξεκινούν με πληρότητα 55% και αυτά χωρίς καμπίνες με πληρότητα 50%, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

«Σε στενή συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι φέτος θα είναι μικρότερη η αναμονή των επιβατών για επιβίβαση στα πλοία, καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών δε θα γίνεται σε έντυπο, όπως πέρυσι, αλλά ηλεκτρονικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline