Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:20:25

Επιτυχίες Στ. Κασσελάκη: Αντί του Αρη Βελουχιώτη, καλός και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Κατάπληκτη και η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν από την τεράστια μεταγραφή. Κύριο

Η περίπτωση των δύο μετακινήσεων Αντώναρου- Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει την κακότυχη ανάλογη μετακίνηση των Μάνου- Ανδριανόπουλου στο ΠΑΣΟΚ το 2004.

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Action24 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ρωτήθηκε για τη νέα θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου και απάντησε με χιούμορ: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, μόλις ανακοινώθηκε, με πήρε η Φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και μου είπε "έχετε τέτοιες μετακινήσεις; Τι γίνεται εκεί πέρα;"».
«Εγώ δεν είμαι αναλυτής, δεν με απασχολεί το ζήτημα. Η κεντροδεξιά δεν εκφράζεται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο οι πολιτικές» σημείωσε.

Ο ίδιος μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Υπάρχει άλλος "μάνατζερ" εκτός του Μητσοτάκη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις;» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε πως η «Ευρώπη των κρίσεων» μπορεί να γίνει μια «Ευρώπη των λύσεων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις Ευρωεκλογές λέγοντας: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο εκλεγμένο απευθείας από τους πολίτες όργανο και με βάση την τελευταία συνθήκη της Λισσαβόνας, είναι ουσιαστικά συνωμοθέτης, έχει τρομερές αρμοδιότητες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης για να συμπληρώσει πως πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε μια ένωση αυτόνομων, κυρίαρχων κρατών, με τα εθνικά τους κοινοβούλια και χρειάζεται ομοφωνία για τις αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (από το χθεσινό άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη)

Γενικώς, είναι καλό πράγμα να μην πετάμε τα χρησιμοποιημένα υλικά, αλλά να βρίσκουμε τρόπους να τα αξιοποιούμε σε νέες χρήσεις. Τόση φασαρία κάνουμε στο κάτω κάτω για την περιβαλλοντική αξία της ανακύκλωσης, γιατί λοιπόν να μας ενοχλεί στην πολιτική; Δεν πειράζει λοιπόν αν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Πάνω – κάτω, εκεί βρισκόταν πάντα. Τώρα εκδηλώθηκε ο άνθρωπος. Κάποιοι αργούν να βρουν τον δρόμο που τους ταιριάζει και στον οποίο θα διαπρέψουν, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος φαίνεται ότι είναι τέτοια περίπτωση. Εύγε και καλή πρόοδο στα νέα καθήκοντα!

Για να είμαστε πάντως ακριβείς, δεν είναι σωστό να λέμε «ο Αρης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως ακούω να λέγεται από τους περισσότερους. Το σωστό είναι ότι πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτά τα δύο, ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ και η εκδοχή Κασσελάκη, είναι δύο διαφορετικά πράγματα και η ένταξη του κ. Σπηλιωτόπουλου στις τάξεις του βοηθά ακριβώς να αναδειχθεί η νέα φυσιογνωμία του κόμματος. Δεν μπορώ ακόμα να τη διακρίνω καθαρά, η λέξη – κλειδί όμως είναι «Μύκονος». Δεν νομίζω να είναι εντελώς συμπτωματικό ότι η ένταξη του Αρη ανακοινώθηκε αμέσως μετά την κρουαζιέρα του προέδρου (με τον ναυαρχούκο του) στο Αιγαίο.

Από τα σχόλια, όμως, που άκουγα χθες για τη μεταγραφή, διέγνωσα ένα στοιχείο φθόνου, ίσως και φόβου, λόγω των δαιμόνιων ικανοτήτων του κ. Σπηλιωτόπουλου στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, που τον καθιστούν απειλητικό. Θυμίζω μόνο τη φωτογράφιση που έκανε ημίγυμνος να ξεπροβάλλει μέσα από στάχυα και, επίσης, στο μπάνιο με το μπουρνούζι μισάνοιχτο...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα