Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  22:56:00

Σε επίπεδα-ρεκόρ η ταξιδιωτική κίνηση – Δυναμικά ξεκινάει η σεζόν

Πληρότητα 80% έως 100% στα ξενοδοχεία το Πάσχα, γεμάτα τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Τα πλοία της ακτοπλοΐας θα ταξιδέψουν τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή με πληρότητα 100%, ενώ πολύ λίγες αεροπορικές θέσεις παραμένουν διαθέσιμες στο δίκτυο της Aegean για ταξίδια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία για οργανωμένες διακοπές παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο της τάξης του 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή πασχαλινή περίοδο. [INTIME]

Με 100% πληρότητα τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα ταξιδέψουν τα πλοία της ακτοπλοΐας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους εκδρομείς του Πάσχα, ενώ πολύ λίγες είναι οι αεροπορικές θέσεις που παραμένουν διαθέσιμες στο δίκτυο της Aegean για ταξίδια είτε στην Ελλάδα είτε όμως και προς το εξωτερικό. Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή κατά τις φετινές αργίες του Πάσχα, συμπίπτει πρακτικά και με την έναρξη της θερινής σεζόν για ένα πολύ μεγάλο μέρος των εποχικών ξενοδοχείων τα οποία αρχίζουν να ανοίγουν από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου. Εως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η συντριπτική πλειoνότητα των ελληνικών εποχικών ξενοδοχείων.

Εν τω μεταξύ, η εισερχόμενη από το εξωτερικό επιβατική κίνηση βαίνει σταθερά αυξανόμενη, με τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις τον Απρίλιο να είναι αυξημένες κατά 12,2% και για τον Μάιο η εικόνα παραπέμπει σε αύξηση 15,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata tracker, του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Η Αθήνα, αλλά και η Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν ιστορικά υψηλή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, με την πρωτεύουσα να έχει καταστεί πλέον καθιερωμένος δωδεκάμηνος προορισμός και μεγάλα ξενοδοχεία της να αναφέρουν πληρότητα που προσεγγίζει το 100%.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με πληρότητα που αγγίζει κατά μέσον όρο το 80%, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Αγγελο Καλλία. «Υπάρχει ακόμα περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων κλινών όχι όμως σε όλους τους προορισμούς καθώς πολλά εποχικά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα ανοίξει», σημειώνει μιλώντας στην «Κ».

Το 2024 καταγράφει έτσι μια δυναμική εκκίνηση, προδιαγράφοντας θετικές ενδείξεις για την καλοκαιρινή περίοδο, σημειώνει η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαρία Γάτσου, εξηγώντας πως το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν 1,6 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, και 1,1 εκατ. οδικές αφίξεις, με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο να διαμορφώνονται στα 570 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 24,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline