Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  04:59:13

Ορίζοντας τριετίας για τη νέα Κυβέρνηση, έως τον Ιούλιο του 2027. Μόνες εκλογές εκείνες για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αρχές του 2025. Μαύρος: «Να μην αποκλείεται το δικαίωμα-ελιγμό Μητσοτάκη για εκλογές νωρίτερα από την τριετία». Κύριο

Αντιρρήσεις για δεύτερη θητεία της κ. Σακελλαροπούλου από ορισμένους παράγοντες της ΝΔ, θα προτιμούσαν μια προσωπικότητα ταυτισμένη με την ιστορία της παράταξης, όπως είναι ο Σταύρος Δήμας και ο Κων. Καραμανλής.

1.Δ.Μαύρος (MRB): «Μη νομίζετε ότι θα είμαστε χωρίς εκλογές»

Δίδαξε Δίκαιο Περιβάλλοντος στην Εθνική Σχολή Δικαστών κατά το διάστημα 2005-2014. Ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Εισαγωγικού και Εξαγωγικού Διαγωνισμού της σχολής αυτής και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Σπουδών (2010-2013). Ακόμα, διετέλεσε πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου τοές τα επόμενα τρία χρόνια.... Ο Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να καταφύγει στο μέλλον σε πρόωρες εκλογές».

«Ο ανασχηματισμός έχει προβλήματα δεν θα είναι θέμα αμπαλάζ».

Στην επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και το ευρύτερο μήνυμα των ψηφοφόρων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.
«Μη νομίζετε ότι θα είμαστε χωρίς εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που «εκπέμπει ο κάθε αρχηγός». Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η δυσαρέσκεια, για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν το ρίσκο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν η αδιαφορία, είπε, επισημαίνοντας ότι «τα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας κόμματα τον Ιούνιο ήταν 13,5% και σήμερα έφτασαν στο 18,5%».

«Όλοι λέγαμε ότι πιθανά θα κάνει τον ανασχηματισμό ακόμη σήμερα, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός δείχνει ότι σκέφτεται πιο έξυπνα γιατί αν πήγαινε στη διαδικασία να κάνει ανασχηματισμό γρήγορα θα σήμαινε ότι θα ίσχυε η στρατηγική του φύγε εσύ, έλα εσύ, πράγμα το οποίο θα έδειχνε μια αλλαγή στο αμπαλάζ, ενώ τώρα παίρνει φόρα με στόχο αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπουργείων, των πολιτικών και των ροών των χρημάτων, κυρίως για την καταπολέμηση της ακρίβειας», ανέφερε.

«Από την ακρίβεια έχουμε περάσει στην αισχροκέρδεια»

«Το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι από την ακρίβεια έχουμε περάσει στη φάση της αισχροκέρδειας κι αυτό είναι πια εσωτερικό και όχι εισαγόμενο και σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται στην αγορά», τόνισε, πριν αναφερθεί στα «άπλυτα», όπως είπε και των άλλων κομμάτων.

2ς.Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 1956) είναι Ελληνίδα δικαστικός και νομικός, εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 2020. Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018 έως το 2020.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 1956. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ο πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Σπούδασε Νομική στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Το 1989-1990, παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα συνταγματικού και διοικητικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Παρί-Παντεόν-Ασσάς.

Δικαστική σταδιοδρομία

Τον Νοέμβριο του 1982 διορίστηκε εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 1988 προήχθη στον βαθμό του παρέδρου και εργάστηκε στο Γ΄ Τμήμα. Το 2000 προήχθη στον βαθμό του Συμβούλου, μεταβαίνοντας στο Ε' Τμήμα

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ κατά τα διαστήματα 1993-1995 και 2000-2001, ενώ το 1985-1986 ήταν γενική γραμματέας και το 2006-2008 αντιπρόεδρος της ένωσης. Περαιτέρω, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995).υ Υπουργείου Εξωτερικών (2013-2015).[

Στις 17 Οκτωβρίου 2018, με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, προήχθη στον βαθμό του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούσα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτό το αξίωμα. Παραιτήθηκε από τη θέση αμέσως πριν από την εκλογή της ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στις 15 Ιανουαρίου 2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.Στην ψηφοφορία, στις 22 Ιανουαρίου, ήταν η μοναδική υποψηφιότητα και εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους.

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, και ανέλαβε την επόμενη ημέρα διαδεχόμενη στον προεδρικό θώκο τον Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι η 13η Πρόεδρος από το 1924, η 8η Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας που διαδέχθηκε τη μεταπολίτευση του 1974 και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline