Αριστερά, Καραμανλής και Μειμαράκης

«Τους πρώτους μήνες της Μεταπολίτευσης ο Κ. Καραμανλής έδωσε μια ρεαλιστική συμβουλή στους ανιστόρητους και αμετανόητους ηγέτες της επαναστατικής αριστεράς:

«Πρέπει να παύσετε να ταλαιπωρείτε τους οπαδούς σας.»

Σήμερα μέσα στο ίδιο κλίμα ο Βαγγέλης Μειμαράκης μπορεί να συμβουλεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:

«Πρέπει να παύσετε να ταπεινώνετε τους οπαδούς σας.»

Με εμφανή αναφορά στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και στο μεγάλο εθνικό κόστος που προκάλεσαν αυτές οι αποτυχίες.

Πράγματι, μετά τη δεκαετία του 1980, της δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε πιο ακραία ρητορεία καθεστωτικής αλλαγής με ορίζοντα όχι απλώς την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, δεν υπήρξαν αυταπάτες και απογοητεύσεις μεγαλύτερες από εκείνες του Αλέξη Τσίπρα και του άλλοτε ενιαίου αλλά διαμελισμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αφελείς οπαδοί πίστεψαν σε θαύματα, ότι θα γλίτωναν τη φορολογία του ΕΝΦΙΑ, ότι θα έπαιρναν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ότι θα άλλαζε όλος ιδεολογικός και πολιτικός χάρτης. Συνέβησαν ακριβώς τα αντίθετα με αποτέλεσμα την ταπείνωση και απογοήτευση των φανατικών οπαδών. Περιήλθαν σε απόλυτη άμυνα σε όλες τις συζητήσεις τους από τα καφενεία, τα γραφεία και τα σαλόνια.

Η ταπείνωση αυτή είχε τα πρώτα οδυνηρά αποτελέσματα. Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα από 70 και 80% θετική κατέρρευσε και μετατράπηκε σε αρνητική πάνω από 70%. Ουδέποτε πρωθυπουργός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας γνώρισε τόσο μεγάλη φθορά και απαξίωση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ουδέποτε κυβερνητικό κόμμα διασπάστηκε τόσο σύντομα, τόσο βαθιά και με τόσο σοβαρές κατηγορίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε ο Πρωθυπουργός με τη συντομότερη θητεία από όλους τους κοινοβουλευτικούς πρωθυπουργούς.

Δικαιούται ο Ευάγγελος Μειμαράκης να απευθύνει εις διπλούν την παλαιά σύσταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

«Πρέπει να παύσετε να ταλαιπωρείτε και να ταπεινώνετε τους οπαδούς σας.»

Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνει και ολοκληρώνει τις πιο θλιβερές παραδόσεις της ελληνικής Αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες.

1. Πέφτει διαρκώς έξω στην εκτίμηση και αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
2. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα με ιδεολογικές αυταπάτες και φρούδες ελπίδες.
3. Μεταβάλει την αριστερά σε θύμα του ίδιου τους του εαυτού, με αποτέλεσμα μεγάλες ήττες και βαρύ κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline