Γι' αυτά, που έρχονται

Βουτιά στην επετηρίδα της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη ιδιαίτερα στο Συμβούλιο Επικρατείας και το ελεγκτικό Συνέδριο. παρελήφθησαν πολλοί και άξιοι για να τοποθετηθούν επικεφαλής οι επίλεκτοι της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν καλύτερες οι μεθοδεύσεις τον περασμένο Ιούνιο για επιλογές και προαγωγές στον Άρειο Πάγο.

Ακόμα και της προέδρου του κας Θάνου, υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, με σχεδιασμένο επίσης τρόπο κατά τους επικριτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τη Δικαιοσύνη, οι σχέσεις της Κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι έντονα παρεμβατικές, έντονα στενές και ήδη προκαλούν συζητήσεις και υποψίες.

Ο λόγος για τη συμπεριφορά της Αριστεράς στην εξουσία για τον έλεγχο ισχυρών μηχανισμών του Κράτους, τομέων επιρροής τους οποίους θέλει να καθυποτάξει ιστορικά η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Τελευταία επεισόδιο, το ξήλωμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων υποτίθεται ανεξάρτητης Αρχής και πανίσχυρης εξουσίας στα φορολογικά θέματα και ειδικότερα σε ελέγχους επιχειρήσεων και επιχειρηματιών από τον ΣΔΟΕ και τις Εφορίες. Ξήλωμα βίαιο (όπως και του προκατόχου της), για να αναλάβει τον χειρισμό των υποθέσεων αυτών απευθείας, με δικό της εκλεκτό η Κυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Τομέας πολυσήμαντος είτε για τους εκφοβισμούς παραγόντων της οικονομικής ζωής είτε για υποθέσεις μεγάλης βαρύτητας, όπως λ.χ. η λίστα Λαγκάρντ και άλλες παρόμοιες. Αυτός ο απροσχημάτιστα έλεγχος του φορολογικού μηχανισμού σε επίπεδο κορυφής και στη Δικαιοσύνη, φανερώνει ένα ανομολόγητο σχέδιο για το κτίσιμο ένας αυταρχικού καθεστώτος. Μιας καθεστωτικής νοοτροπίας, που οικοδομούνται σταδιακά από τον περασμένο Ιανουάριο, με πρώτη συνεργασία εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ασφαλώς παράταιρης πολιτικά και ιδεολογικά αλλά οι συμβιβασμοί για τις καρέκλες είναι ατελείωτοι. Με αξιοσημείωτη μεθοδικότητα η νέα διακυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την ιδεολογική ανοχή της εκκλησίας, τομέα μεγίστου ιδεολογικού βάρους για την ελληνική κοινωνία, χάρη στην παθητικότητα προσωπικά του Αρχιεπισκόπου. Η "Κυβέρνηση των αθέων" δεν ενοχλείται σε όσα προκλητικά και αντιθρησκευτικά πράττει και διαλαλεί, έχοντας περιορίσει την Εκκλησία στον φιλάνθρωπο ρόλο της, στα συσσίτια, χάνοντας κάθε πνευματικότητα και υπεράσπιση της παράδοσης.
Στον επίσης δύσκολο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ συνεχίζεται η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαία, οι θρασείες δηλώσεις από τα Τίρανα και ο εθνικισμός στα Σκόπια, επικρατεί μία κατάσταση αριστερής παθητικότητας.

Ανάλογης υποχωρητικότητας, λένε οι ειδικοί , είναι πλέον οι χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για τις νέες δύσκολες φάσεις του Κυπριακού, τον δόλιο ρόλο της Τουρκίας στη Θράκη αλλά, κυρίως, στο Προσφυγικό, στο Σκοπιανό κατά τρόπο συνεχή πλέον.

"Πειθήνιες" οι Ένοπλες Δυνάμεις από πλευράς φρονήματος. Επιχείρηση, που δεν έχει την ίδια ένταση με την οποία η Κυβέρνηση επιχείρησε και επιχειρεί να κάμψει το εθνικό φρόνημα και τις πολιτιστικές μας αξίες στον τομέα της Παιδείας. Με την κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, με την επαναφορά του " ασύλου " και των αιωνίων φοιτητών, τον αυξημένο ρόλο των φοιτητών στην επιλογή των καθηγητών, την κατάργηση του Συμβουλίου Διοίκησης από επίλεκτους κλπ.

Οι λεγόμενοι ιδεολογικοί μηχανισμοί του Κράτους, στίβος άμιλλας της εμπαθούς Αριστεράς, έχουν μπει στον στόχο και τη μεθοδευμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης Τσίπρα. Πέντε κυρίως: Εκκλησία, ελεγκτικοί μηχανισμοί και πόροι Κράτους, Στρατός, Δικαιοσύνη, Παιδεία.
Αυτά, που έρχονται στους συγκεκριμένους τομείς δεν είναι αισιόδοξα αλλά μπορεί να γίνουν. Εάν αποτύχει τελικά η εμφανής προσπάθεια για ένα "ριζοσπαστικό Αριστερό" σύστημα τύπου Λατινικής Αμερικής. Μαρξιστικό, Περονικό, ποπουλίστικο, με ταμπέλα αστικής δημοκρατίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline