Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι: Η Άνγκελα Μέρκελ με σέβεται

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτης του συνασπισμού της κεντροαριστεράς κι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) δεν θέλησε να ανοίξει κανένα προεκλογικό μέτωπο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Κάτι που συμβαίνει από την πλευρά της Κυβέρνησης και του κόμματος της Α. Μέρκελ με την υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι. Ο Μπερσόνι εκτίμησε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε «να παρέμβει στις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις», λέγοντας χαρακτηριστικά «η Μέρκελ με σέβεται».

Στην διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Νάπολη και αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Μάριο Μόντι, ο οποίος εκτιμά ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έβλεπε με καλό μάτι την σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Ρώμη» -την οποία ο πρώην τεχνοκράτης της ΕΕ ανακάλεσε-, ο Μπερσάνι διεμήνυσε ότι δεν τον επηρεάζουν τέτοιες τοποθετήσεις.

«Ξέρουμε πόσο υποφέρει η ιταλική οικονομία, αλλά την Δευτέρα θα κερδίσουμε τις εκλογές, διότι η προοδευτική Ευρώπη από εμάς περιμένει αυτό. Μετά την λιτότητα ήρθε η ώρα να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην εργασία» είπε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline