Ζητάει και τα ρέστα ο Αλβανός ΥΠΕΞ: «Να καταδικάσει η Αθήνα τις εξτρεμιστικές ενέργειες»

Προαναγγέλλει ότι τα Τίρανα θα ανακοινώσουν και νέο κατάλογο με ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αλβανία και καλεί την Αθήνα να καταδικάσει όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι, συνέχισε τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών από τη γείτονα χώρα, δηλώνοντας ότι, η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο «non grata».

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ συνέχισε δηλώνοντας την απογοήτευση του για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας, για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πρόσθεσε δε ότι οι αλβανικές Αρχές, περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως είναι γνωστό μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες, η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

Από το πογκρόμ... της Αλβανικής κυβέρνηση δεν... γλύτωσε ούτε η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους η οποία επίσης κηρύχθηκε ανεπιθύμητη στην Αλβανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline