Η Τουρκία βρήκε το ελιξίριο της ζωής: 165χρονος στον εκλογικό κατάλογο

Σχεδιαζόμενη νοθεία στις δημοτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στην Τουρκία τον Μάρτιο καταγγέλλουν κόμματα της αντιπολίτευσης, εστιάζοντας ειδικά στην παρουσία «υπεραιωνόβιων» πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και θέματα μεταδημότευσης.

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε ένας ψηφοφόρος ηλικίας 165 ετών, ο οποίος ουδέποτε είχε δηλωθεί στους καταλόγους στο παρελθόν, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και το BBC.

Ο εν λόγω ψηφοφόρος εμφανίζεται να έχει γεννηθεί επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά την βασιλεία του σουλτάνου Αμπντούλ Μεζίτ, ο οποίος θεσμοθέτησε την χρήση χαρτονομισμάτων.

Δεν είναι η μοναδική ακραία περίπτωση, καθώς ένας άλλος επίδοξος ψηφοφόρος, που ονομάζεται απλώς «Ζουλφού», δηλώθηκε 149 ετών.
Βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε στο Reuters πως συνολικά έχει βρει 6.389 πολίτες άνω των 100 ετών.

Ένα ακόμα ζήτημα που θέτει η αντιπολίτευση είναι ο κίνδυνος ψηφοφόροι να εμφανιστούν σε περιφέρειες όπου δεν ζουν πλέον. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιφέρειες από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Οι κάλπες του Μαρτίου αναμένεται να είναι μεγάλη πολιτική πρόκληση για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης, υψηλού πληθωρισμού και αποδυνάμωσης της τουρκικής λίρας.

Οι κεμαλιστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP κατήγγειλαν πως διάφορες ύποπτες περιπτώσεις εντοπίζονται σε περιφέρειες όπου το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του κ. Ερντογάν δέχεται πιέσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline