Οι Βρετανοί απορρίπτουν τα σχέδια του Τζόνσον για άτακτο Brexit σε νέα δημοσκόπηση

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι απορρίπτουν στην πλειοψηφία τους τις απειλές του Μπόρις Τζόνσον για άτακτο Brexit στα μέσα του φθινοπώρου σε νέα δημοσκόπηση.

Μόνον ένας στους τρεις (34%)στηρίζουν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας στα σχέδιά του να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου στην ανάγκη χωρίς συμφωνία, ενώ το 49% τον καλούν να καθυστερήσει ή να ακυρώσει το Brexit ή ακόμη και να προχωρήσει σε ένα νέο δημοψήφισμα. Η δημοσκόπηση της BMG Research για λογαριασμό της εφημερίδας "The Independent" αποκαλύπτει επίσης ότι μόνον το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζόνσον θα καταφέρει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες κι ότι η πλειοψηφία -42% έναντι 39%- θα ήθελε να έχουν την ευκαιρία οι ψηφοφόροι να αποφανθούν επί της τελικής συμφωνίας, παρά να αποκλειστούν από τη διαδικασία, όπως προτίθεται η κυβέρνηση των Τόρηδων.

Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος θέλει Brexit, όχι εκλογές

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι εντείνεται ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit κι ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ θα κάνει πίσω στην επίμονη άρνηση της να επαναδιαπραγμευτεί τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου . Ο συντηρητικός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών να ξεκινήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για το Brexit.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline