NOVARTIS: Ποιοί θα πληρώσουν τελικά;

Δύο χρόνια μετά από πρωτοσέλιδα και βαρύγδουπες καταγγελίες από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ιεροκήρυκα-ιεροεξεταστή κάποιον Παύλο Πολάκη, στο περιθώριο πλέον της πολιτικής ζωής, η πρώτη απάντηση για την περιλάλητη υπόθεση NOVARTIS, είναι εύκολη.

Όντως, δεν είναι υπόθεση απλής σκευωρίας, όσο και αν έχει παρόμοια γνωρίσματα. Κυρίαρχα μάλιστα. Με πρώτα τη μεθόδευση να ενοχοποιηθούν δέκα πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιφανείς από τον χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι έξι από αυτούς με δυνατότητες για μελλοντική θέση Πρωθυπουργού ή Προέδρου της Δημοκρατίας (και έχει αυτό τη σημασία του για τα παρασκήνια του πολιτικού αφανισμού τους).

Οι Σαμαράς, Πικραμένος, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Στουρνάρας. Θύματα σκευωρίας, με τους κατηγορούμενους αυτούς και τα κόμματα του άλλοτε διπολισμού να μεταβάλλονται σε κατήγορους, μετά τις αποκαλύψεις για τη σαθρότητα των κατηγοριών από σκιώδη-ανυπόληπτα πρόσωπα και από επίορκους μηχανισμούς εξουσίας.

Με τελική συνέπεια, όπως προβλέπει να μην μπορεί να αποφύγει το δίδυμο Αλ. Τσίπρα-Δημ. Παπαγγελόπουλου ("Ρασπούτιν") το μαστίγωμα εντός και εκτός Βουλής, την απαξίωση των "ανακριτικών" μεθόδων και σκοπιμοτήτων, την παραπομπή τους σε Προανακριτική Επιτροπή και ίσως στο Ειδικό Δικαστήριο.
Από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό ως προς τις αρχικές μεγάλες φαρμακευτικές δαπάνες) είναι διεθνές αλλά και οριακό. Σε καμιά άλλη χώρα, εξ όσων γνωρίζω, το σκάνδαλο NOVARTIS δεν είχε την παρόμοια πολιτική σκοπιμότητα και μεθόδευση, όπως στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ. Είχε σχέση με κάποιες ακριβές τιμές, προτιμήσεις φαρμάκων, άλλα φαινόμενα περιορισμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον ιατρικό και φαρμακευτικό χώρο.

Τίποτα περισσότερο άλλωστε δεν επεδίωκαν (και δεν βρήκαν ούτε στην Ελλάδα, παρά τις ψευδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί στοιχείων FBI και τις πρεσβείας των ΗΠΑ) οι ανταγωνίστριες αμερικανικές εταιρείες της NOVARTIS. Μεθόδους "επιρροής -συναλλαγής", που δεν ήταν άγνωστες σε καμία ανταγωνίστρια φαρμακοβιομηχανία, είτε των ΗΠΑ και της Ευρώπης, είτε ελληνική.

Ποιός θα πληρώσει τελικά; Καθυστερημένα από την αρμόδια εισαγγελία ξεκίνησε η ανάκριση (πρωτογενής σε άλλες χώρες) για την ανάμιξη υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και γιατρών νοσοκομείων ως συνταγογραφέων.

Όμως γίνεται φανερή ήδη η τριπλή αντίστροφη πορεία του όντως σκανδάλου NOVARTIS ως μεθοδεύσεις πολιτικής σκευωρίας και σπίλωσης. Το βάρος των εξελίξεων προβλέπεται διαφορετικό και αντίστροφο από τα έως τώρα. Στην σκοτεινή πλευρά της υποθέσεως θα βρεθούν οι αρμόδιοι της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και οι αρμόδιοι της Δικαιοσύνης που απηύθυναν δόλιες κατηγορίες με ψευδομάρτυρες μασκοφόρους.

Το σκάνδαλο της NOVARTIS έχει ανάγκη για κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, με τις λιγότερο επαίσχυντες μεθόδους, κάποια " τυχερά" σε 4.500 γιατρούς.
Άλλοι οι μεγάλοι ένοχοι. Όσοι έκλεβαν την εταιρεία NOVARTIS στην Ελλάδα συκοφαντούντες Υπουργούς Υγείας και συνεργάτες τους (όπως συνέβη με την SIEMENS άλλωστε) και όσοι μεθόδευσαν την πολιτική εξόντωσης επιφανών πολιτικών τους αντιπάλων από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα αμήχανοι κραυγάζουν "όλα στο φως".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline