Εντι Ράμα: Ελλάδα και Ιταλία υποφέρουν επειδή δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό

Ο Εντι Ράμα εξήρε τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα στο προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας «λαμπρό παράδειγμα» τη χώρα μας. «Είναι φανερό πόσο υποφέρουν η Ελλάδα και η Ιταλία επειδή δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, μιλώντας στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο Κορυφής, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό δεν αφορά μόνον την ευρωπαϊκή αντίδραση στα σύνορα, αλλά τη συνολική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίση.

Ο Εντι Ράμα χαρακτήρισε σημαντική την αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και αραβικού κόσμου και αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας. «Οι επιθέσεις στην Aramco έδειξαν αυτή την εξάρτηση. Το 60% της ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από τις αραβικές χώρες. Το σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ δεν πρόκειται να εξαφανίσει τη σημασία των αραβικών χωρών στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ σημείωσε ότι επιβάλλεται η στενότερη συνεργασία, εξαιτίας της αλληλεξάρτησης της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου και στον τομέα της ασφάλειας.

Ράμα: Διακινδυνεύουμε επειδή ανοίξαμε τα σύνορα σε Ιρανούς

Η Αλβανία διακινδυνεύει την ασφάλειά της, γιατί άνοιξε τα σύνορα σε χιλιάδες αντικαθεστωτικούς Ιρανούς, οι οποίοι για να αποφύγουν την εξόντωση βρήκαν καταφύγιο στη χώρα, ανέφερε ακόμη. «Αυτό το έκανε πάντα η Αλβανία. Ετσι κάναμε και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τους Εβραίους. Βγήκαμε από τον πόλεμο έχοντας μεγαλύτερο αριθμό Εβραίων απ΄ό,τι στην αρχή του. Δεν παραδώσαμε ούτε έναν στους ναζί», είπε ακόμη ο Εντι Ράμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline