Οι ανατροπές στα Ελληνοτουρκικά

Θα αποδειχθεί ως σημαδιακή για την πολιτική Ιστορία του τόπου, η εβδομάδα στις αρχές Μαρτίου 2020. Ημέρες, που σημαδεύτηκαν από αξιοσημείωτες εξελίξεις στα εξωτερικά και τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, με κινούν αίτιο τις μεθοδευμένες επιδρομές μεταναστών από την νότια Ασία στις όχθες του Έβρου και τα σύνορα Ελλάδος- Τουρκίας.

Μια επιχείρηση του καθεστώτος Ερντογάν, πίεσης προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την εισβολή στρατιάς μεταναστών συνολικά 130.000 ατόμων, σύμφωνα με το σχέδιο διείσδυσης της Άγκυρας, το οποίο απέτυχε πλήρως. Αποτυχία σ´όλα τα επίπεδα των επιδιώξεων της Τουρκίας για τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων εξωτερικών και εσωτερικών εις βάρος της Ελλάδος.

Συνέβη το ακριβώς αντίθετο:

-Η ηγεσία της Ευρώπης δεν τήρησε στάση Πόντιου Πιλάτου (όπως σ´ ένα βαθμό η ηγεσία της Γερμανίας και των ΗΠΑ) αλλά εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και πρωτίστως αναγνώρισε τα ελληνικά σύνορα ως σύνορα της Ευρώπης. Για πρώτη φορά με τόση έμφαση αλλά και καλές προοπτικές αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδος.

-Ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους χειρισμούς του πέτυχε τη διεθνοποίηση του προβλήματος με την Τουρκία στον Έβρο, την εθνική συσπείρωση και ανάταση με την απόφαση για κλειστά σύνορα. Με τη σθεναρή στάση ότι το πρόβλημα της κατευθυνόμενης πολιορκίας- επέλασης δεν είναι οι παραπλανημένοι μετανάστες αλλά τα σχέδια έντασης του Τ. Ερντογάν και της Κυβέρνησης της Άγκυρας.

-Το Μεταναστευτικό από Αχίλλειος πτέρνα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κατά τους τελευταίους μήνες μεταβλήθηκε σε υπόδειγμα εθνικής αποφασιστικότητας και υπερήφανης πατριωτικής στάσης. Από πηγή ανησυχίας και ανασφάλειας σε πεδίο αυτοπεποίθησης.
Τα ΜΑΤ παραμένουν τώρα στα πέντε νησιά ως αγαπητοί φύλακες και συμπαραστάτες.

-Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μια θεαματική μεταστροφή με την θέση του ότι "καλώς έκλεισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα σύνορα", αδειάζοντας τη νεολαία και τους φανατικούς του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετώντας μια γραμμή εθνικής συσπείρωσης και ενότητας. Διαυγή, όση περίπου εκείνης του ΚΙΝΑΛ.
Πρόκειται για δεδομένα μιας ανατροπής, που σημειώθηκε από τις αρχές Μαρτίου, που έγινε δεκτή, όχι μόνο με ποσοστά αποδοχής από τον ελληνικό λαό αλλά και την εμπιστοσύνη, όπως η ψύχραιμη στάση του χωρίς παλαιές φοβίες με επιδρομές για αγορές στα super markets. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι αυτή η ψύχραιμη στάση τηρήθηκε και απέναντι στη δοκιμασία από τον κορωνοϊό, τότε μπορούν να διαπιστωθούν φαινόμενα ωριμότητας του λαού μας.

Αυτά τα νέα δεδομένα, τα δεδομένα ανατροπής στα ελληνοτουρκικά και στην εσωτερική μας ζωή, δεν αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να επιτυγχάνει αναστροφή, σημαντικές αλλαγές του κλίματος αλλά ότι μπορεί να κινητοποιεί κρυφές δυνάμεις αυτοσυντήρησης και δυνάμεις των Ελλήνων.
Της χιλιόχρονης παράδοσης να συσπειρώνονται μπροστά στους κινδύνους και τις εθνικές δοκιμασίες, να αψηφούν τις απειλές και την νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να σφυρηλατεί τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Την υπερήφανη αγάπη προς την πατρίδα.

Το Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό δεν είναι ένα απλό ανθρωπιστικό ζήτημα, όπως επιμένουν κάποιοι αφελείς διεθνιστές, αλλά ένα εργαλείο, μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδος.
Οι ανατροπές που έφερε το Μεταναστευτικό στην Ελλάδα, μπορεί να γίνουν δυσάρεστες για την Τουρκία και προσωπικά για τον αλαζόνα και ψευδολόγο Τ. Ερντογάν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline