Ελπίδες στις επιτροπές «σοφών»

Μια άλλη αναζήτηση, μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ξεκίνησαν κι επίσημα το έργο τους οι δυο επιτροπές των δέκα εμπειρογνωμόνων --στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί, συνταγματολόγοι κ.ά.-- που όρισε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να συμβάλλουν να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων και να υπάρξει άρση του αδιεξόδου στο ιταλικό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις σχολιαστών η προσπάθεια του Ναπολιτάνο αποδυναμώνεται όμως ήδη λόγω των αντιδράσεων των ιταλικών κομμάτων, καθώς ήδη η κεντροδεξιά παράταξη υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι --που αποτελούν το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του μεγιστάνα του Τύπου και η Λέγκα-- απαίτησε να ξαναρχίσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Ναπολιτάνο έχει σημειώσει ότι η προσπάθεια των «σοφών» έχει ξεκάθαρο αντικείμενο και θα ολοκληρωθεί μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline