Έκρηξη κρουσμάτων στην Ευρώπη - Εύχονται νέα μέτρα

Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άρχισαν να λαμβάνουν ή να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα. Περισσότερα από έξι εκατομμύρια είναι πλέον τα κρούσματα κοροναϊού συνολικά σε όλη την Ευρώπη. Μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα, οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Έτσι, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άρχισαν να λαμβάνουν ή να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ιταλία
Ειδικότερα, παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη του επόμενου Ιανουαρίου και υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αποφάσισε η κυβέρνηση στην Ιταλία, υπό την απειλή προστίμου ύψους έως και 1.000 ευρώ για τους παραβάτες. Ο πρωθυπουργός Κόντε προχώρησε πάντως με τις συστάσεις του ένα βήμα παραπέρα.
Στη γειτονική χώρα τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται. Πάνω από 3,5 χιλιάδες νέα καταγράφηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Γαλλία
Νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων υπήρξε στη Γαλλία. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, οι νέες μολύνσεις άγγιξαν τις 19 χιλιάδες, ενώ 80 ήταν οι θάνατοι. Περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων προανήγγειλε ο πρόεδρος Μακρόν, αν και απέκλεισε εκ νέου, μία νέα πανεθνική καραντίνα.
Βέλγιο
Ρολά κατέβασαν από σήμερα και για έναν μήνα καφέ και μπαρ στις Βρυξέλλες. Το μέτρο είναι απαραίτητο, προειδοποίησαν οι αρχές, για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

Γερμανία
Τέλος, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, τα ημερήσια νέα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τις 4.000. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν 17 θανάτους. Η κυβέρνηση Μέρκελ απηύθυνε έκκληση τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν σε πιο αυστηρούς περιορισμούς στις αφίξεις τουριστών, κυρίως από περιοχές που θεωρούνται εστίες έξαρσης του κορωνοϊού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline