Προειδοποίηση σε κράτη της ΕΕ: Απατεώνες επιχειρούν να σας πουλήσουν εμβόλια

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της OLAF, Βίλε Ίταλα «ακούμε αναφορές για απατεώνες που προσφέρονται να πουλήσουν εμβόλια σε κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτές οι προσφορές γίνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.


Τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) τονίζοντάς τους να είναι σε επιφυλακή έναντι προσφορών για εμβόλια κατά της νόσου Covid-19, καθώς πρόκειται για απάτες και θα πρέπει να γίνονται οι σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της OLAF, Βίλε Ίταλα «ακούμε αναφορές για απατεώνες που προσφέρονται να πουλήσουν εμβόλια σε κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτές οι προσφορές γίνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, οι απατεώνες μπορεί να προσφέρουν να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, να παραδώσουν ένα μόνο δείγμα για να εξασφαλίσουν την προκαταβολή και στη συνέχεια να εξαφανιστούν με τα χρήματα. Μπορούν επίσης να παραδώσουν πλαστές ψεύτικων εμβολίων. Ή μπορεί ψευδώς να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν νόμιμη επιχείρηση και ισχυρίζονται ότι κατέχουν ή έχουν πρόσβαση σε εμβόλια»

Aπατεώνες που προσφέρονται να πουλήσουν εμβόλια σε κυβερνήσεις

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, όλες αυτές οι αξιώσεις έχουν ένα κοινό: είναι ψευδείς. Είναι απάτες, οργανωμένες για να εξαπατήσουν τις εθνικές αρχές που επιδιώκουν να εντείνουν τον ρυθμό εμβολιασμού για να διατηρήσουν τους πολίτες τους ασφαλείς.

Συνεργασία OLAF – ΕΕ

Η OLAF έχει προσθέσει ένα επιπλέον σώμα στη συνεχιζόμενη έρευνά της για ψεύτικα προϊόντα προστασίας κατά της νόσου Covid-19, με σκοπό την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου εμβολίων που πιθανώς πραγματοποιούνται με παράνομη εισαγωγή τους στο έδαφος της ΕΕ ή και μέσω της εμπορίας πλαστών φαρμάκων. Η OLAF θα μοιραστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει σχετικά με αυτές τις απόπειρες απάτης με τους εταίρους της στην ΕΕ, στα κράτη μέλη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να αποτρέψουμε αυτές τις απάτες και να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσδιορίσουν την πραγματική ταυτότητα των ατόμων και των εταιρειών πίσω από αυτές τις απόπειρες που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και τα δημόσια οικονομικά σε μια εποχή μεγάλης δυσκολίας», δήλωσε ο κ. Ίταλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline