Aνεμβολίαστοι: η τυραννία των μειοψηφιών

Άραγε, θα βαδίσουμε το 2022 στον τρίτο χρόνο της σύγχρονης, παγκόσμιας χολέρας; Δυστυχώς όλες οι ζοφερές προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων επαληθεύτηκαν. Δεν είχαν την τύχη της Κασσάνδρας εκτός από κάποιους επιπόλαιους πολιτικούς και Κυβερνήσεις, που έσπευσαν να κηρύξουν λήξη της πανδημίας. Ματαίως, ανοήτως.

Με 80% του πληθυσμού του εμβολιασμένο, το Ισραήλ είδε τα κρούσματα να εκτοξεύονται. Ξεπέρασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τα 11.000 την ημέρα και γι αυτό χρειάστηκαν νέα, αυστηρά μέτρα, περιορισμοί και εμβολιασμοί.
Σε όλες τις χώρες, από την Κίνα, την Ιταλία και από την Ολλανδία, την Αγγλία έως τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ελλάδα αυτές οι αυταπάτες, οι πρόωροι πανηγυρισμοί και οι ασύνετες απελευθερώσεις περίσσεψαν. Οδήγησαν σε αναδιπλώσεις.

Οι προβλέψεις των ειδικών - ας τους πιστέψουμε και πάλι- , όλες τονίζουν ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα κλείσουμε δύο χρόνια δοκιμασίας από την σύγχρονη και παγκόσμια χολέρα, από τις συνεχείς επιθετικές μεταμορφώσεις του κορωνοϊού. Με συνέπεια, ενώ βρέθηκαν σε θαυμαστό χρόνο-ρεκόρ αρκετά εμβόλια προστασίας, η καταπολέμηση έκανε την αξία τους σχετική, εξαιτίας αυτών των συνεχών μεταλλάξεων. Με συνέπεια σ´ όλες τις χώρες να υπάρχει προσκλητήριο αγωνίας για τρίτο εμβόλιο μέσα σ´ ένα χρόνο και για επέκταση των εμβολιασμών στις εφηβικές και παιδικές ακόμα ηλικίες. Μέσα σ´ ένα γενικό κλίμα έξαρσης της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα-μολυσμένους καθημερινά, με εκατοντάδες διασωληνομένους στις ΜΕΘ και δεκάδες θανάτων ακόμα και σε χώρες μικρού μεγέθους, όπως η Ελλάδα ( ομοίως λίγο-πολύ Δανία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες, Πορτογαλία, Γερμανία ). Δεν αναφέρομαι στην Ρουμανία και την Βουλγαρία διότι εκεί είναι το χάος. Τι φταίει στη ρίζα του;

Το γεγονός ότι στις περισσότερες από τις χώρες αυτές της Ευρώπης, οι εμβολιασμένοι κυμαίνονται σε ποσοστά 70% αλλά με τις μειοψηφίες των ανεμβολίαστων να γεμίζουν από το φετινό φθινόπωρο και τον τωρινό Χειμώνα τα νοσοκομεία, τις εντατικές και τα νεκροταφεία. Θάνατοι 50-60 την ημέρα από αυτή και μόνο την αιτία είναι πολλοί για μία χώρα σαν την Ελλάδα και τα κρούσματα ( οι μολύνσεις δηλαδή άλλων ανθρώπων) στις 5-6.000 φαινόμενο ανησυχητικό. Οφείλεται κατά 80-90% στους ανεμβολίαστους είτε ως θύματα είτε ως μεταδότες της ασθένειας.

Μειοψηφίες αφού λ.χ. κάθε είδους ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 2,5 εκατ. (στοιχεία αρχών Νοεμβρίου) και στις 600.000 οι ανεμβολίαστοι Έλληνες άνω των 60 ετών, που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές σε περίπτωση που νοσήσουν και να χάσουν εύκολα τη ζωή τους.
Όπως συμβαίνει με όλα τα δικαιώματα και καθήκοντα, η σύγκρουση μεταξύ τους έχει οδηγήσει σε δημοκρατικές λύσεις. Σε κανόνες ισότιμα δικαιώματα αλλά και πειθαρχία στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, σεβασμός στον νόμο, δικαίωμα της ελευθερίας για κάθε άτομο αλλά χωρίς αυτό να γίνεται βλαπτικό για τους άλλους.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού αυτό το δικαίωμα της ελευθερίας είναι απειθαρχία, δικαίωμα ανύπαρκτο ως αντιδημοκρατικό, " δικαίωμα" αντίθετα επικίνδυνο.
Δεν αμφισβητούν απλώς τη δημοκρατική τάξη και τη νομιμότητα. Δεν βάζουν απλώς σε κίνδυνο τον εαυτό τους οι αρνητές, ή μόνο τους δικούς τους συγγενείς και φίλους. Αποτελούν κίνδυνο, υπονομευτές ευρύτερα στην κατάσταση υγείας στην κοινωνία, στους μαζικούς χώρους, στα γραφεία για αθώους άλλους και ακόμα χειρότερα υπονομευτές της οικονομίας του Κράτους, της ομαλής ζωής στην αγορά, στην εστίαση, στη ψυχαγωγία, στον εκκλησιασμό.
Ολέθριες συνέπειες, που δεν τις πληρώνουν τόσο ( ή όχι μόνο) οι ίδιοι αλλά οι πολλοί.

Δύσκολο να τιθασεύσεις πλέον αυτή την ολέθρια συμπεριφορά και τις συνέπειες της. Οι ειδικοί προβλέπουν δύσκολα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Πρόκειται για μειοψηφίες - σύμφυρμα, ένα ανακάτωμα αρνητών από διάφορες αιτίες, όπως πάντα υπήρξαν οι δήθεν αναρχικοί-αυτόνομοι και " καταγγελτικοί", μονοθεματικοί και ετερόκλιτοι ιδεοληπτικοί, θρησκόληπτοι, συμπλεγματικοί, μηδενιστές, " επαναστατημένοι", οπαδοί της βίας, στενοκέφαλοι, φοβικοί κ.α.
Από αυτές τις ομάδες των ανεμβολίαστων, επιμένουν επί τόσους μήνες τώρα αρνητών και με διάφορες προφάσεις δεν πρέπει να περιμένει κανείς να μεταπειστούν. Δεν βοηθάει και η άτολμη τακτική, που περιορίζεται σε συστάσεις, προτροπές της πολιτικής, απαγορεύσεις και περιορισμούς ( που δεν τηρούνται από ασυνείδητους μεγαλύτερους σε όλη την Ελλάδα).

Από την υποχρέωση για Rapid test ή μοριακά δύο φορές την εβδομάδα, που επίσης θα αγνοούνται συνήθως.

Θα παραμείνουν αμετάπειστοι και μόνο ένα περιορισμένο ποσοστό, γύρω στο 15-20% του συνόλου των ανεμβολίαστων θα μεταστραφεί.
Το πρόβλημα θα λυθεί εάν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ( ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ) απαλλαγούν από το φόβο του πολιτικού κόστους για αυστηρά μέτρα.
Απολύσεις, απαγορεύσεις, περιορισμούς, πρόστιμα εις βάρος των ανεμβολίαστων, που θα επιμείνουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες συνθήκες εργασίας και ψυχαγωγίας με τους εμβολιασμένους. Να συνεχίσουν τη συμπεριφορά τους εις βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας, εναντίον του Κράτους και των νόμων.

Έτσι, κι αλλιώς οι περισσότεροι από αυτούς στον σκληρό τους πυρήνα δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΙΝΑΛ ακόμα.
Στην προσπάθεια αυτή, που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ΕΣΥ, καθώς οι πόροι και οι δυνατότητες των νοσοκομείων δεν είναι ανεξάντλητοι, που κλυδωνίζει πάλι την αγορά και αιμορραγεί την εθνική οικονομία, θα πρέπει να συμβάλλουν όπως ήδη συνέβη στην Ιταλία με επιτυχία τα συνδικάτα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με υπευθυνότητα, εθνική συσπείρωση και λειτουργία της Δημοκρατίας πάντα κόντρα στις ολέθριες μειοψηφίες βίας και ανομίας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline