Μιχάλης Δημητρίου: Μετά τον διπλό αποκεφαλισμό στα σκαλοπάτια του Μαξίμου.

Δεν παραιτήθηκαν ο ανηψιός Δημητριάδης και διοικητής Κοντολέων-τους παραίτησαν. Τους αποκεφάλισαν στα σκαλοπάτια του Μαξίμου, όπως παλαιότερα στα Παλάτια των Πασάδων.

Τους κατηγόρησαν οι ομογάλακτοι σύντροφοι και κατόπιν εκτελεστές, όπως συμβαίνει στις κλειστές εξουσίες ομόκεντρες αλλά και εξόχως φυγόκεντρες. Αρκεί να μην γίνει η αρχή για εκκαθαρίσεις-ανανεώσεις στον τέταρτο χρόνο της Κυβέρνησης, στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Τους κατηγόρησαν, με συγκεκριμένες διαρροές με βάση, λέει, «αρκετά στοιχεία» ότι είχαν αυτονομηθεί και δεν ρωτούσαν κανένα στο Μαξίμου (..ούτε τον Πρωθυπουργό). «Ουδείς πάνω από τα λάθη του» το μήνυμα Μητσοτάκη.

-Κατά τους επικριτές τους και οι δύο πρώην σε τόσο σημαντικές θέσεις , Δημητριάδης και Κοντολέων, ήταν μειωμένων προσόντων και ικανοτήτων και για τις επιτελικές θέσεις, που είχαν τοποθετηθεί. Και το απέδειξαν.

Είχαν αυτονομηθεί και δεν ρωτούσαν κανένα στο Μαξίμου (..ούτε τον Πρωθυπουργό). «Ουδείς πάνω από τα λάθη του» το μήνυμα Μητσοτάκη.

-Κατά τους επικριτές τους και οι δύο , Δημητριάδης και Κοντολέων, ήταν μειωμένων προσόντων και ικανοτήτων και για τις επιτελικές θέσεις, που είχαν τοποθετηθεί.

-Για πρώτη φορά έχουμε μια τόσο καθαρή εικόνα του οικοσυστήματος της κλειστής εξουσίας Μητσοτάκη, του τρόπου που επέλεξε πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις, του τρόπου με τον οποίο τους ανέχτηκε, του τρόπου που αναγκάσθηκε το κλειστό οικοσύστημα εξουσίας (όλοι διορισμένοι και κανένας εκλεγμένος) να ακρωτηριασθεί. Να τους απομακρύνει με τόσο κατηγορηματικό τρόπο, απαξιωτικό δηλαδή, εκμηδένισης της όποιας προηγούμενης αξίας, στενής συνεργασίας, « συναδελφικότητας και φιλίας», όλα εν κλειστώ Πίσω από τα τείχη της περίκλειστης, απόμακρης εξουσίας.. Κανονικός αποκεφαλισμός στα σκαλοπάτια του Μαξίμου και πολύμηνη δοκιμασία στην Εξεταστική Επιτροπή, απαίτηση της Αντιπολίτευσης, που έγινε αμέσως δεκτή με διπλή παράλληλη στόχευση. Άμεση αντικατάσταση και των δύο πρώην, με συνέπεια τη βεβαιότητα δημοσίως ότι δεν είναι καθόλου αναντικατάστατοι , ενώ επιπλέον παραδίδονται πλέον ως απολογούμενοι στο «λαικό bulling» των κομμάτων της Αντιπολίτευσης επειδή έδρασαν αυτόνομα και με ίδια ευθύνη..

Τους οδήγησαν έξω, μακρυά, απόβλητοι από τον ίδιο τους βιότοπο, το Μέγαρο Μαξίμου σε αναγκαστική παραίτηση, αρνήθηκαν να τ ους καλύψουν στις ανομίες τους (που δεν είναι μόνο οι παράνομες παρακολουθήσεις), δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί- "ψευδολογίες" τους, επί τόσες ημέρες στα πυρά της Αντιπολίτευσης με συγκεκριμένες αποκαλύψεις από τις Βρυξέλλες και διεθνείς φορείς, ενώ αποδείχθηκε ότι είχαν παρεξηγήσει τις υπερεξουσίες τους.. Είχαν αυτονομηθεί απόλυτα δεν ενημέρωσαν κανένα συναρμόδιο στο Μαξίμου αλλά ούτε και τον ίδιο΄ τον Πρωθυπουργό. Ταυτίσθηκαν με τις υπερξουσίες τους, επίλεκτοι χωρίς να έχουν εκλεγεί και δοκιμασθεί πριν, συνηθισμένο σύνδρομο σε όσους τοποθετούνται σε ανώτατες επιτελικές θέσεις με μειωμένα προσόντα όπως συνέβη με τους δύο εξωσθέντες. Κάτι περισσότερο από γελοίος είναι ο ισχυρισμός ότι ο Δημητριάδης παραιτήθηκε και ανέλαβε «πλήρεις τις ευθύνες τους» για να ..προστατεύσει τον Πρωθυπουργό. Δεν στέκει, δεν πείθει. Παράλληλα δικαιώνονται όσοι θεωρούσαν και θεωρούν πολιτικό σφάλμα η απευθείας πλήρης, άμεση υπαγωγή στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού των Μυστικών Υπηρεσιών ,όπως και της ΕΡΤ ( με λυπηρή την κατάντια της την τελευταία τριετία, στην τελευταία θέση τηλεθέασης από όλα τα κανάλια, υπό την διοίκηση Ζούλα- Γαμπρίτσου).

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι όλες τιε προηγούμενες ημέρες αρνήθηκαν να υπερασπισθούν το όλο θέμα των υποκλοπών και των άλλων «εμπλοκών» του κ .Δημητριάδη υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όπως συνέβαινε παλαιότερα με μεγάλη συχνότητα αλλά και προθυμία. Καμμία σύμπνοια και συλλογική υπεράσπιση μιας «πράσινης πολιτικής και στελέχωσης» Μαξίμου και Κυβέρνησης, μιας αδύνατης κομματικής ηγεσίας εκλεκτών χωρίς παράδοση και αξιοπιστία, σε ψυχική αποστασιοποίηση πλέον- όπως έχουμε αναλύσει και διαφαίνεται πλέον- ανάμεσα στην στελεχιακή και λαϊκή βάση της ΝΔ και την «φιλοπασοκική, αντιδεξιά» διακυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τους επικριτές. Απόσταση που βαθαίνει έστω και αν δεν μετακινείται προς άλλα κόμματα.

Βραχυπρόθεσμα, πολιτικές εξελίξεις με εντάσεις-αποκαλύψεις και καταγγελίες, προοιωνίζονται οι δύο παραιτήσεις – βόμβα το πρωί της Παρασκευής, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος, επικεφαλής της ΕΥΠ ως το κλίμα έντασης και πόλωσης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μετωπική αντιπαράθεση μαζί της για το όλο θέμα μέσα στον νεκρό μήνα Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με επίκεντρο τις ομιλίες και παρεμβάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής..

Όχι δεν προκύπτει καμία ένδειξη για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ή για ευρύτερες αλλαγές σε Κυβέρνηση και ανώτατη διοίκηση, σύμφωνα με τις γνωστές παρορμητικές-επιπόλαιες προβλέψεις στα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο. Η υπόθεση των δύο ανώτατων συνεργατών ελεύθερης επιλογής- εμπιστοσύνης του κ.Μητσοτάκη έχει βάθος και προοπτική μάλλον δυσάρεστη για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και θα αποτελεί για καιρό ακόμα μια αιμάσσουσα πληγή τους. Όπλο πολεμικής, προσπάθειας φθοράς και δημαγωγίας σε βάρος τους.
Το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων είναι αυτό που έφερε τις παραιτήσεις, οι οποίες όμως διαφέρουν η μία από την άλλη, γιατί έχουν το δικό τους βάθος και παρασκήνιο. Πέρα από παρακολουθήσεις σύμφωνα με όσα λέγονται, αναπόδεικτα πλήρως ακόμα, για συναλλαγές οικονομικές, παραγοντισμούς, διαπλοκές κλπ.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής είναι βαθύ και σκοτεινό, αλλά σε κάθε περίπτωση εν μέσω θέρους βρισκόμαστε μπροστά σε μια επώδυνη κρίση για την κυβέρνηση. Με ρήγματα στην εικόνα του Πρωθυπουργού μετά τη διεθνή δημοσιότητα που δόθηκε στις αναγκαστικές-μειωτικές απομακρύνσεις τόσο στενών και έμπιστων συνεργατών με τόσο βαρειές κατηγορίες. Ιδωμεν και σύντομα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline