Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος: Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του κόσμου»

Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου».

Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου», προειδοποίησε την Πέμπτη ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, ενώ η Δύση εντείνει τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Κίεβο.
«Υπάρχουν μεγάλες απειλές στον κόσμο σήμερα, για τη χώρα μας και για όλους τους ανθρώπους. Η επιθυμία να νικηθεί η Ρωσία έχει πάρει πολύ επικίνδυνες μορφές. Προσευχόμαστε στον Θεό να φωτίσει αυτούς τους παραφρονημένους ανθρώπους και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημαίνει το τέλος του κόσμου», είπε ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει πολύ ισχυρά όπλα και έχει «πολύ δυνατούς ανθρώπους, που πάντα είχαν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πατριάρχη, «μερικοί παρανοϊκοί» πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί ή να υποταχθεί, κάτι που θα σήμαινε την επιβολή νέων ηθικών κανόνων στους κατοίκους της «που δεν μπορούν καν να οριστούν ως αξίες».
«Αυτοί είναι προβληματικοί καιροί, αλλά πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τη ρωσική γη» και «η Ρωσία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τη γη και τον λαό της, αν χρειαστεί. Και ας δώσει ο Θεός να μην επιδεινωθεί μέχρι αυτού του σημείου η κατάσταση, να φέρει την ειρήνη και να ειρηνεύσει τους πάντες και να τους βοηθήσει να συνεργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο», εξέφρασε την ελπίδα του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline