Τουρκία: Στις 10 Μαρτίου ο Ερντογάν διαλύει τη Βουλή – Ο αβέβαιος δρόμος προς τις εκλογές

Θεωρείται αμφίβολο εάν οι προσωπικές επιθέσεις του Ερντογάν αρκούν για να πείσουν τους τούρκους πολίτες να καταψηφίσουν την αντιπολίτευση.

«Θα ασκήσω επίσημα την εξουσία στις 10 Μαρτίου, στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί και θα απομένουν 60 ημέρες ως τις εκλογές» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας την έκπληξη, καθώς επέλεξε μια συγκέντρωση νέων στην Προύσα για να ανακοινώσει και επίσημα ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι η 14η Μαϊου.
Και μάλιστα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι νέοι στους οποίους απευθύνεται θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Υπολογίζονται σε πάνω 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι «της Γενιάς Ζ» που, κατά τους δημοσκόπους, θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Πώς θα κινηθεί προς τις εκλογές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ομιλία του τούρκου προέδρου στην Προύσα έδειξε και προς τα πού θα κινηθεί η ρητορική του απέναντι στην αντιπολίτευση. Πρόβαλε τον εαυτό του ως ένα ηγέτη που μόνο εκείνος ξέρει καλά την Τουρκία, την κοινωνία, τις ανάγκες της και αποδοκίμασε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν ξέρουν τίποτα από την Τουρκία, τίποτα από την Κωνσταντινούπολη, τίποτα από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
«Κάτι τέτοιοι πολιτικοί ζουν στη δική τους χώρα σχεδόν σαν τουρίστες» είπε.

Σκληρός απέναντι στον πιθανό ανθυποψήφιό του, Κιλιτσντάρογλου

Στην πιο κρίσιμη προεκλογική εκστρατεία της μακράς παραμονής του στην εξουσία, ο Ερντογάν θα είναι σκληρός απέναντι στον πιθανό ανθυποψήφιό του, Κιλιτσντάρογλου. Θα θελήσει να τον παρουσιάσει ως ανίκανο και ανίδεο να κυβερνήσει μια χώρα που έφερε σε τέτοιο υψηλό επίπεδο η εικοσαετία του Ερντογάν.
Όμως, θεωρείται αμφίβολο εάν οι προσωπικές επιθέσεις του Ερντογάν αρκούν για να πείσουν τους τούρκους πολίτες να καταψηφίσουν την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε μια νέα γραμμή του μετρό που συνδέει μια πρώην φτωχική συνοικία της Πόλης με τον καινούργιο γιγαντιαίο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης. Εμφανίστηκε και πάλι πάνω σε πλατφόρμα με νέα ομιλία υπέρ της «μεγάλης Τουρκίας» και μπροστά του πυκνό πλήθος να τον επευφημεί συνεχώς γιουχάροντας τους αντιπάλους του.

Σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο, όλα προβάλλονται με αρκετή δόση υπερβολής. Η Κωνσταντινούπολη, είπε ο τούρκος πρόεδρος, έχει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου.
Δήλωσε, επίσης, ότι «δεν περιμένουμε πολλά από εκείνους που γνωρίζουν το Παρίσι περισσότερο από την Κωνσταντινούπολη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline