Μαύρισμα με μπύρα – «Παράνοια» χαρακτηρίζουν ειδικοί το νέο trend του Tik Tok

Οι TikTokers ισχυρίζονται πως είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος μαυρίσματος

Ένα νέο trend στο Tik Tok εγείρει ανησυχίες στην κοινότητα της ιατρικής και αισθητικής καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν μπύρα προκειμένου να πετύχουν το τέλειο μαύρισμα.

Οι TikTokers μοιράζονται τα μυστικά μιας τέλειας σοκολατένιας όψης, συμβουλεύοντας το κοινό τους να χρησιμοποιεί μόνο μπύρα. Ισχυρίζονται πως είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση που εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος χαρακτηρίστηκε «παράνοια» από ειδικούς στη βιομηχανία ομορφιάς.
Η Kathryn Clifford, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση της φροντίδας του δέρματος «Skcin», δήλωσε ότι η μπύρα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει από θερμοπληξία μέχρι ηλιακή δηλητηρίαση.

«Με δυσκολία μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει αυτή η τρέλα. Οι λάτρεις του μαυρίσματος, κάθε είδους, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αναπτύξουν όλους τους τύπους καρκίνου του δέρματος και το κάψιμο του δέρματος συνδέεται στενά με την ανάπτυξη μελανώματος – της πιο σοβαρής απειλητικής για τη ζωή μορφής της νόσου», λέει η ειδικός σύμφωνα με την Daily Star.
Ακόμη μια ειδικός από τη Βρετανία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου.

«Η χρήση του αντηλιακού είναι καθοριστική για τη συνολική υγεία του δέρματος. Όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη καρκίνων του δέρματος, όπως το μελάνωμα, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στην επιβράδυνση της δημιουργίας λεπτών γραμμών και ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο» αναφέρει, ενώ τονίζει πως πρέπει «να φοράτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες».

Το TikTok έχει βάλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τους χρήστες όταν αναζητούν ή βλέπουν βίντεο σχετικά με το μαύρισμα.
Το μήνυμα, ως μέρος της εκστρατείας του TikTok Australia, αναφέρει: «Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον καρκίνο του δέρματος. Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προστατευτείτε από το μελάνωμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline