Μασκ: «Έγινε η πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο»

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι μία εταιρεία του πραγματοποίησε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο - Ποιος ο στόχος του εγχειρήματος.

Μπορεί πριν κάποια χρόνια να αποτελούσε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας ωστόσο από τη Δευτέρα (29/01) αποτελεί πραγματικότητα. Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι μία από τις εταιρείας του πραγματοποίησε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Ο πρώτος άνθρωπος έλαβε ένα εμφύτευμα από τη Neuralink χθες και αναρρώνει καλά», είπε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X και συνέχισε: «Τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν πολλά υποσχόμενη ανίχνευση ακίδας νευρώνων».
The first human received an implant from @Neuralink yesterday and is recovering well.
Initial results show promising neuron spike detection.
— Elon Musk (@elonmusk) January 29, 2024

Ποιοι οι στόχοι του εγχειρήματος

Στη συνέχεια ο Μασκ προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα και τους πρώτους του στόχους. «Το πρώτο προϊόν της Neuralink ονομάζεται Telepathy (τηλεπάθεια). Θα σας επιτρέπει να ελέγξετε το κινητό ή τον υπολογιστή σας και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, μόνο με τη σκέψη.
Οι αρχικοί χρήστες θα είναι όσοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άκρα τους. Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει πιο γρήγορα από έναν δακτυλογράφο ή έναν υπεύθυνο δημοπρασιών. Αυτός είναι ο στόχος» ανέφερε στις αναρτήσεις του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline