Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:36:52

Μέρκελ βαδίζει προς άνετη εκλογική πρωτιά

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.

Με βεβαιότητα πλέον ότι θα κερδίσει μια νέα κυβερνητική θητεία τον Σεπτέμβριο, μάλλον σε συνεργασία πάλι με τους Σοσιαλιστές και όχι με τους Φιλελεύθερους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του δεύτερου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, η CDU συγκεντρώνει το 40% της προτίμησης, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ το SPD κερδίζει μια μονάδα και φθάνει στο 30%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 7%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες μένουν και πάλι μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), συγκεντρώνοντας μόνο 4%. Οι Πειρατές περιορίζονται στο 3%.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το υψηλό ποσοστό αποδοχής του έργου της κυβέρνησης της κυρίας Μέρκελ, με 62%, έναντι 30% εκείνων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση «κάνει κακή δουλειά». Η Καγκελάριος κερδίζει τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ και στα «σημεία». Στην αξιοπιστία συγκεντρώνει 35% έναντι 10% του κ. Στάινμπρουκ, στην συμπάθεια 42% έναντι 20%, στην διαχείριση της κρίσης του ευρώ 37% έναντι 14%. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος προηγείται μόνο στην διαχείριση θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, με 31% έναντι 23%.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline