Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:00:05

Αδωνις μηνύων και μηνίων για την NOVARTIS και τις διαρροές Μαξίμου επί 18 μήνες: «Κάνω αγωγή και τους προκαλώ πλέον να δώσουν στη δημοσιότητα τις όποιες μίζες για μένα, συγγενή ή συνεργάτη μου.» Κύριο

Στον ίδιο κατάλογο-φιάσκο των δέκα πολιτικών προσώπων (Σαμαράς, Πικραμένος, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Λοβέρδος κλπ) που «κατηγορήθηκαν» από τρεις μασκοφόρους μάρτυρες για μίζες της ΝΟVARTIS, για τις οποίες απλώς έμαθαν, άκουσαν κλπ εδώ και 20 μήνες, χωρίς κανένα ακόμα συγκεκριμένο επιβαρυντικό στοιχείο από τράπεζα, ανάκριση κλπ.

Δύο εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση ζητά από τη Novartis ο Άδωνις Γεωργιάδης με αγωγή που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Αθανάσιου Πλεύρη. Πρόκειται για το ίδιο ποσόν το οποίο ένας ανώνυμος μάρτυς κατέθεσε – χωρίς άμεση γνώση και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία – ότι έμαθε από τρίτους πως δόθηκαν τους πρώτους μήνες του 2014 στον τότε Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να ευνοήσει τις πληρωμές της εταιρείας στις οφειλές του Δημοσίου προς αυτή.

Καταγγελία που όχι μόνο δεν τεκμηρίωσε αλλά ούτε ασχολήθηκε σοβαρά, χωρίς καν να εξετάσει με ειδικά μέτρα προστασίας τον ανώνυμο μάρτυρα η επιτροπή της Βουλής που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τη φαρμακοβιομηχανία ότι σιωπά στις κατηγορίες εναντίον του επιτρέποντας έτσι τον διασυρμό του με τρόπο πρωτοφανή.
«Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή και την υπόληψή μου» τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε δε τη Novartis ότι «τα έχει "φτιάξει" με την κυβέρνηση». «Επί δικής μου υπουργίας είχε ζημίες, επί Ξανθού – Πολάκη κέρδη... Μετά από ένα χρόνο δεν έχει κάνει διαχειριστικό έλεγχο για να δούμε αν έχει δώσει σε μένα 1 ευρώ;» διερωτήθηκε.
«Ή θα παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο η Novartis, ή δεν θα παρουσιάσει, και πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με δικαιώσει και θα πληρώσει. Οι συκοφάντες πρέπει να πληρώνουν κάποτε σε αυτή τη χώρα» σχολίασε.

Η μυστικότητα της διαδικασίας που λέει ότι σέβεται, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, έχει παραβιαστεί. «Έπρεπε να βγει με θάρρος να δει και να πει αν της λείπουν λεφτά... Θα τη φέρω στο δικαστήριο, ζητώ αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ, θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα φυσικά» εξήγησε. «Δεν έχει εντοπιστεί απολύτως τίποτε ούτε σε μένα ούτε σε συνεργάτη μου» τόνισε κατηγορηματικά.

Σε ότι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα. «Δεν κατέληξε πουθενά για το Ντυνάν και την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων... Οι αρθροσκοπήσεις πληρώθηκαν επί Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη» ανέφερε μάλιστα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline