Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  01:41:31

Η γρίπη αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και μαζική απειλή. Σε λίστα αναμονής για εντατική βρίσκονται 50 ασθενείς διασωληνωμένοι. Κύριο

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι δεν φρόντισε να καλύψει , αντιμετωπίσει τις προβλεπτές αυτές ανάγκες περίθαλψης λόγω γρίπης από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι υπάρχουν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ. Χωρίς να έχουν ληφθεί κάποια μέτρα έγκαιρα είτε για το άνοιγμα κάποιων ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία είτε για διεύρυνση, έστω προσωρινά της συνεργασίας με ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.

Το πρόβλημα των σημαντικών ελλείψεων σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με αφορμή τις ανάγκες που δημιουργούνται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης. Όπως επισημαίνει το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς, καθώς αντί να ανοίξουν κρεβάτια κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού. Με συνέπεια τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης, σημειώνει η ομοσπονδία. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς καθώς τα μεγάλα Νοσοκομεία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ράντζα.

Τα 224 κρεβάτια στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ. Υπάρχουν 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline