Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  04:59:50

«Κύριε Μητσοτάκη, είσθε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας». «Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε λόγο ύπαρξης, χωρίς κάποια κρίση στη χώρα». Άσφαιρη διαμάχη στη Βουλή. Απέρριψε το φλερτ του Αλ. Τσίπρα για κοινή πρωτοβουλία στα εργασιακά ή παιδεία το ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Μόνη ενδιαφέρουσα είδηση είναι εκείνη από τον πρωθυπουργό ότι η αύξηση στον κατώτερο μισθό θα αποφασισθεί τον Ιούνιο και όχι νωρίτερα και μάλιστα άμεσα όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Πλούσια η κριτική και κυρίως οι προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα εργασιακά- συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα, σύμφωνα με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του Σ ΥΡΙΖΑ ( σε παροχές πολλές, παρά την σκληρή εφαρμογή της στο τρίτο Μνημόνιο) και σύμφωνα με τις προγραμματικές τους θέσεις από ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ. Κατά τα άλλα είδαμε μία « συνήθη άσφαιρη, μη πολιτική στο βάθος» αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη χρήση άκρως επιθετικής ορολογίας για τον κ. Κυρ.Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόρριψη εκ μέρους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δημόσιας πρόσκλησης του κ. Αλ. Τσίπρα για νομοθετική συνεργασία επί εργασιακών θεμάτων..

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΑΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ

Κατά τα άλλα, οι πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας την οποία ανέπτυξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, με τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να επιχειρούν να υπογραμμίσουν ότι υιοθετούν και εφαρμόζουν εντελώς διαφορετικές «συνταγές» επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και με τους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης (Γεννηματά, Κουτσούμπας) να υποστηρίζουν ότι μεταξύ των δύο διαφορές δεν υπάρχουν.

Αρχικώς ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για ανακρίβειες και ψέματα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με «λαθροχειρίες» προσπάθησε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα και επί μακρόν στην πρωτολογία του υπεραμύνθηκε της πολιτικής των κυβερνήσεών του.

«Η συζήτηση μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε ποιός βρίσκεται στο παρόν και ποιός επιδιώκει επιστροφή στο παρελθόν» σχολίασε ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υιοθετείτε λόγο ξεπερασμένο από τα γεγονότα. Αναρωτιέμαι αν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην πραγματικότητα».

Εμφανώς ενοχλημένος λίγο μετά ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη από του βήματος της Ολομέλειας ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα», έκφραση ακραία και ασυνήθιστη, που φανερώνει εκνευρισμό. Παράλληλα, επιχείρησε να τείνει χέρι φιλίας προς την κυρία Γεννηματά, απευθύνοντας πρόσκληση ακόμα και για κοινή νομοθετική πρωτοβουλία με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός. Σας έχουμε πάρει είδηση και το ίδιο η κοινωνία» απάντησε αμέσως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που «άνοιξε το δρόμο για να επιστρέψει η γαλάζια λαίλαπα σε όλη την Ελλάδα», δεν έχει κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για όσα έκανε ως κυβέρνηση από το 2015.

Η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση επέκτειναν το αντεργατικό πλαίσιο, υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Για ομοιότητες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με θετικά λόγια προσωπικά για τον πρωθυπουργό, μίλησε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος. Εντυπωσιασμένος από τη συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Ι.Βαρουφάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline