Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  17:59:56

Δυσάρεστο φαινόμενο, όπως και στην Κίνα αλλά και Ιταλία. Δεκάδες πλέον οι μολύνσεις γιατρών και νοσηλευτών σε πολλά νοσοκομεία. Ανάμεσα τους Ιπποκράτειο, Άγιος Σάββας, Ευαγγελισμός και σε Καλαμάτα, Πάτρα, Καστοριά, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη κ.α. Κύριο

Οι διευκρινήσεις του καθηγητή-εκπροσώπου κ.Τσιόδρα και οι 21 υγειονομικοί προληπτικά σε καραντίνα, χθες, σε ένα και μόνο νοσοκομείο.

Φαινόμενο να ανησυχεί κανείς-από τις ανεξέλεγκτες προσελεύσεις στα νοσοκομεία αλλά και να είναι υπερήφανος για την κοινωνική δράση και το αίσθημα αποστολής των Ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών ( αλλά και διοικητικών υπαλλήλων). Μεγάλοι οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, που δεν μετριάζουν την κοινωνική αποστολή του. Στις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με την καραντίνα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κρούσματα κορωνοϊού έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα εντός των κλινικών και των νοσοκομείων της χώρας που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες - και όχι για 14 που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως αυτό συμβαίνει γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπήρχε επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και, άρα, ο τομέας της υγείας θα έμενε υποστελεχωμένος σε μία κρίσιμη περίσταση.

Μάλιστα, αναφορικά με τον κίνδυνο να μη διαγνωστεί κάποιος από το πρώτο επταήμερο και άρα να μεταδώσει σε ασθενείς και παρευρισκόμενους το ιό, ο κ. Τσιόδρας έσπευσε να καθησυχάσει τους ερωτώμενους, τονίζοντας πως το χρονικό διάστημα είναι εύλογο και ο ιός εκδηλώνεται εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, ακόμη και μετά την επιστροφή τους, οι γιατροί φορούν μάσκες.

1.Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ιπποκράτειο", βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Κλείνει η ΩΡΛ κλινική για απολύμανση και μπαίνουν σε καραντίνα προληπτικά 21 συνάδελφοι του.

Σε καραντίνα μπαίνουν 21 άτομα από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ιπποκράτειο", καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας γιατρός από την Ωτορινολαρυγγική κλινική, βρέθηκε να είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Ο γιατρός δεν φέρεται να έχει εκτεθεί στον ιό από γνωστή πηγή. Προληπτικά 21 συνάδελφοί θα τεθούν σε καραντίνα. Πρόκειται για 11 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς. Το διάστημα της απομόνωσης είναι 7 μέρες.

Η ΩΡΛ κλινική θα κλείσει για απολύμανση ενώ οι ασθενείς μεταφέρονται.
Η απουσία των γιατρών από τις υπηρεσίες τους αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, όμως η καραντίνα είναι απόλυτα αναγκαία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

2.Κορονοϊός: Βρέθηκε θετικός γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μεσσηνία ένας γιατρός. Ελέγχονται τουλάχιστον άλλες 10 "ύποπτες" περιπτώσεις. Αναμένονται αποφάσεις για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία. Πρόκειται για γιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα στο χώρο.

Να τονίσουμε ακόμη ότι 4 ακόμα δείγματα, που εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται απαντήσεις για τουλάχιστον 10 ακόμα περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρεται ότι: "Σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline